2019-12

Finansloven fordobler bøder for illegal arbejdskraft
Bødeniveauet for virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft, bliver fordoblet. Det fremgår af den finanslovsaftale, regeringen har indgået med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.
SIRI informerer om svar på spørgsmål 21 i Indfødsretsprøven
To af de tre mulige svar på spørgsmål 21 i Indfødsretsprøven bliver nu accepteret som rigtige, da begge svar kan betragtes som korrekte.
Børnefamilier fra Sjælsmark skal til Avnstrup
Regeringen har besluttet, at de børnefamilier, der i dag er indkvarteret på den tidligere kaserne Sjælsmark i Hørsholm Kommune, fremover skal indkvarteres på det tidligere Avnstrup Sanatorium i Lejre Kommune.
Mattias Tesfaye mødes med ny EU-kommissær
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye mødes mandag d. 16. december med den nye EU-kommissær for indre anliggender Ylva Johansson.
Markant stigning i antallet af au pairer fra Filippinerne
Udlændinge- og Integrationsministeriet igangsatte i begyndelsen af 2019 en evaluering af au pair-ordningen med det formål at afdække, hvordan ordningen opleves samt effekterne af ændringer fra 2015.
Forskel i kommunernes evne til at få nyankomne i arbejde
Selvom mange kommuner klarer sig som forventet, er der forskel på, hvor gode de enkelte kommuner er til at få nyankommne flygtninge og familiesammenførte i arbejde. Det viser en undersøgelse foretaget af VIVE for Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Markant stigning i brugen af Working Holiday-ordningen
Siden 2015 er der sket en firedobling i udstedte tilladelser til Working Holiday-ordningen. Især til chilenere og argentinere. Ministeren er i gang med at undersøge, om ordningen skal justeres.
Flertal i Folketinget strammer op på Working Holiday-ordningen
Regeringen indfører nu fire nye initiativer sammen med et flertal i Folketinget. Formålet er at sørge for, at Working Holiday-ordningen bruges efter hensigten.
Mere end halvdelen har bestået indfødsretsprøven afholdt den 27. november 2019
57,6 pct. af deltagerne har bestået indfødsretsprøven den 27. november 2019. Det er lidt flere end ved sidste prøve i juni 2019, hvor 52,77 pct. bestod.
Asyltallet fortsat lavt
Antallet af asylansøgere i Danmark er fortsat lavt. Det viser de seneste tal for november måned.
Sidst opdateret 24.01.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden