Forside » Nyheder » 2019 » 2019-09 » Opgaver på udlændingeområdet flyttes til Udlændinge- og Integrationsministeriet

Opgaver på udlændingeområdet flyttes til Udlændinge- og Integrationsministeriet

En række opgaver på udlændingeområdet, som hidtil har været underlagt Justitsministeriet, samles nu under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Det drejer sig om visse arbejdsopgaver på asylområdet og om opgaverne forbundet med udsendelse og frivillig hjemrejse. Det vil fortsat være politiets opgave at gennemføre tvangsmæssige udsendelser og dermed Justitsministeriets ansvarsområde.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Det giver god mening, at vi samler ressourcerne og fagkundskaben på udlændingeområdet under ét ministerium. På den måde samler vi viden og kræfter inden for, hvordan vi styrker arbejdet med eksempelvis frivillige hjemrejser”.

Ansvaret for at forlænge den midlertidige grænsekontrol på de indre grænser flyttes samtidig fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til Justitsministeriet.

Aftalen træder i kraft fra mandag den 16. september 2019.

Oprettelsesdato 13.09.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden