Forside » Nyheder » 2019 » 2019-05 » Ny aftale om stop for økonomisk støtte fra ekstremistiske organisationer

Ny aftale om stop for økonomisk støtte fra ekstremistiske organisationer

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale om rammerne for en forbudsliste rettet mod økonomiske donationer fra personer og organisationer i udlandet, der modarbejder og underminerer demokrati og grundlæggende friheds- og menneskerettigheder.

Med aftalen vil personer og organisationer i udlandet fremover kunne blive sat på en forbudsliste, hvis de med økonomisk støtte modarbejder eller underminerer demokrati og grundlæggende friheds- og menneskerettigheder. Det vil herefter være forbudt for fx trossamfund, foreninger og organisationer i Danmark at modtage økonomisk støtte fra de personer eller organisationer, som optræder på forbudslisten.

Med aftalen vil regeringen og Dansk Folkeparti afskære donatorer, der har i sinde at undergrave det danske demokrati og danske værdier, fra at opnå sympati og indflydelse gennem donationer til organisationer og personer i Danmark. Aftalen skal forhindre udemokratiske donatorer i at opnå indflydelse i organisationer i Danmark, der kan medvirke til at understøtte parallelle retssystemer og samfund i Danmark.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg siger om aftalen:

”Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå, at antidemokratiske personer med et fuldstændigt ødelæggende syn på vores danske frihedsrettigheder forsøger at gøre deres indflydelse gældende i Danmark ved økonomisk at støtte foreninger her. Derfor er jeg glad for, at vi har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om, hvordan vi kan forbyde donationer fra formørkede kræfter, der kun ønsker at skade vores demokrati."

Aftalen fastlægger de nærmere principper for det forbud mod visse udenlandske økonomiske donationer, der blev aftalt i forbindelse med finanslovsaftalen for 2019.

Hent aftaleteksten (pdf)

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Sofie Odgaard, tlf.: 41 71 78 46, [email protected]

Sidst opdateret 03.05.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden