Forside » Nyheder » 2019 » 2019-04 » Det betaler sig for ikke-vestlige ledige at søge job

Det betaler sig for ikke-vestlige ledige at søge job

Ledige ikke-vestlige indvandrere og efterkommere, der aktivt søger job, kommer hyppigere i beskæftigelse. Det viser en undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

I undersøgelsen har man fulgt 192 ledige ikke-vestlige indvandrere, med mindst tre års ophold i Danmark, og efterkommere i en periode på 10-11 måneder.

De ledige, der søgte job ved periodens begyndelse, kommer hurtigere og hyppigere i beskæftigelse. Knap hver fjerde af de ledige, der søgte job i begyndelsen, er i beskæftigelse ved periodens afslutning, mens det kun gælder for én ud af 14 af de ledige, der ikke søgte job ved periodens begyndelse. I slutningen af perioden er beskæftigelsesgraden altså tre gang højere hos dem, der aktivt søgte job i starten af perioden.

Beskæftigelsesgraden stiger også hurtigere og slutter på det højeste niveau for de ledige, der har søgt arbejde gennem jobannoncer på internettet eller via sociale medier.

Undersøgelsen viser derudover, at de ledige, der selv vurderer, at de har et godt helbred, samt de ledige, der tror på, at de kommer i arbejde inden for seks måneder, i højere grad er i beskæftigelse ved periodens afslutning.

Læs hele undersøgelsen her (nyt vindue)

Baggrund om analysen

Det skal bemærkes, at analysen er baseret på relativt få personer. Analysen er derfor rent deskriptiv, og der kan således være en række forhold, der påvirker de lediges mulighed for at komme i beskæftigelse, som ikke skyldes jobsøgningen eller de lediges vurdering af egne evner og mulighed for at komme i job. Eksempelvis kan den positive sammenhæng mellem aktivt at søge job på internettet og beskæftigelsesforløbet skyldes, at ledige, der kan begå sig på internettet, har nogle stærkere faglige kompetencer. Derudover skal det nævnes, at sammenhænge mellem jobsøgningskanaler og beskæftigelsesforløb er usikre pga. små forskelle i beskæftigelse ved forskellige jobsøgningskanaler og pga. det lille antal personer, der indgår i analysen.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, [email protected]

Oprettelsesdato 03.04.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden