2019-04

Netværksmøde om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol
Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) inviterer til det næste møde i styrelsens netværk om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
Udlændinge- og Integrationsministeriet iværksætter en ny søgning efter relevante akter i sagen om adskilt indkvartering af mindreårige asylansøgere med en ægtefælle eller samlever
Folketingets Ombudsmand har den 7. marts 2019 afgivet en ny udtalelse i sagen om adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere under henvisning til to interne e-mails sendt den 10. februar 2016 henholdsvis kl. 13.10 og kl. 13.45 mellem medarbejdere i Udlændingestyrelsen.
Benchmarking- og effektivitetsanalyse af danskuddannelse
En benchmarking- og effektivitetsanalyse af danskuddannelse til voksne udlændinge viser, at sprogcentrene i årene 2013-2017 kunne have sparet mere end 10 pct. af deres udgifter – uden at det ville gå ud over bl.a. elevernes beståelsesprocent og karaktergennemsnit – hvis alle sprogcentre havde gjort som de mest effektive sprogcentre.
Det betaler sig for ikke-vestlige ledige at søge job
Ledige ikke-vestlige indvandrere og efterkommere, der aktivt søger job, kommer hyppigere i beskæftigelse. Det viser en undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Troels Lund Poulsen og Inger Støjberg indkalder integrations- og beskæftigelsesambassadører til kickoff-møde
Torsdag mødes beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg med 37 kommunale integrations- og beskæftigelsesambassadører, der har fået til opgave at styrke kommunernes lokale samarbejde med virksomhederne om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet.
Regeringen opretholder grænsekontrollen
Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse fortsætter frem til den 12. november 2019.
Partnerskaber skal modvirke negativ social kontrol.
Kommuner får nu støtte til at iværksætte partnerskaber med civilsamfundsaktører for at modvirke negativ social kontrol. Formålet er at inddrage lokale ”ikke-kommunale” aktører i indsatsen mod negativ social kontrol.
Danmark fik det laveste antal asylansøgere på et kvartal siden 2008
I de tre første måneder af 2019 er der registreret ca. 620 asylansøgere i Danmark. Det er det laveste antal på et kvartal siden 2008.
Nyt tal for antal flygtninge, der skal fordeles til kommunerne i 2020
Kommunerne vil næste år modtage ca. 600 flygtninge. Det er forventningen fra Udlændingestyrelsen, der har offentliggjort landstallet for, hvor mange flygtninge der forventes at overgå til integration i kommunerne i 2020.
Færre indvandrere på offentlig forsørgelse og flere i arbejde
Udlændinge- og integrationsministeren glæder sig over nye tal, der viser, at det går fremad med at få flere indvandrere ud af offentlig forsørgelse og i arbejde. Men vi er stadig et godt stykke fra målstregen, siger hun.
Sidst opdateret 19.07.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden