Forside » Nyheder » 2019 » 2019-03 » Udlændinge- og Integrationsministeriet overtager sager om erklæring om dansk statsborgerskab

Udlændinge- og Integrationsministeriet overtager sager om erklæring om dansk statsborgerskab

Tidligere danske statsborgere og nordiske statsborgere vil fremover kunne afgive erklæring om dansk statsborgerskab over for Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Udlændinge- og Integrationsministeriet overtager den 1. april 2019 sager om erklæring om dansk statsborgerskab fra Statsforvaltningen. Det betyder, at tidligere danske statsborgere og nordiske statsborgere fremadrettet vil kunne afgive erklæring om dansk statsborgerskab over for Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Betingelserne for at afgive en erklæring om dansk statsborgerskab ændres ikke.

Hvis man allerede har afgivet en erklæring om dansk statsborgerskab overfor Statsforvaltningen, som ikke er færdigbehandlet, vil Udlændinge- og Integrationsministeriet færdiggøre behandlingen og meddele afgørelsen til den pågældende.

Udlændinge- og Integrationsministeriets overtagelse af sagerne betyder samtidig, at muligheden for at klage til en højere instans over en afvisning af en erklæring bortfalder.

Sidst opdateret 28.03.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden