Forside » Nyheder » 2019 » 2019-02 » Nyt læremiddel skal ruste unge til at stå imod propaganda og had på nettet

Nyt læremiddel skal ruste unge til at stå imod propaganda og had på nettet

Unge møder hver dag propaganda, fake news og konspirationsteorier, når de færdes på sociale medier. Derfor lancerer Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme i dag et online læremiddel Omtanke Online i samarbejde med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og University College Syd.

Med en kombination af opgaver, diskussioner og redskaber skal Omtanke Online ruste børn og unge til at forholde sig kritisk til de informationer og indtryk, de møder på de sociale medier. Læremidlet henvender sig til grundskolens overbygning, gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og fritidstilbud.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Vi skal have skærpet de unges kritiske sans, når de er på nettet. Derfor er jeg glad for, at vi med redskaber som Omtanke Online kan give børn og unge en forståelse for, hvad de kan møde på nettet og ruste dem til at stå imod løgn og propaganda. Vi skal sætte en stopper for, at indslag på sociale medier fører til mere ekstremisme og had. Det mener jeg er vigtigt for, at vi kan forsvare og værne om vores frie, trygge og demokratiske samfund.”

Omtanke Online er tænkt ind i eksisterende fag som dansk, samfundsfag og historie, da det bygger på de samme redskaber, metodikker og analyseværktøjer, og materialet kan dermed føres direkte ind i undervisningen i bl.a. disse fag.

Hele læremidlet ligger online på www.omtankeonline.dk og består af temaer som for eksempel ”Sociale medier, sociale virkeligheder” og ”Kommunikation og kildekritik”.

Omtanke Online bliver lanceret den 27. februar kl. 14 i Eigtveds Pakhus, Strandgade 25G, 1401 København.

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig i Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Jesper Wodschow Larsen, tlf. 72 14 21 00, 

Sidst opdateret 27.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden