Forside » Nyheder » 2019 » 2019-02 » Ny støtteordning til unge og voksne udsat for æresrelaterede konflikter og/eller negativ social kontrol (exitstøtte)

Ny støtteordning til unge og voksne udsat for æresrelaterede konflikter og/eller negativ social kontrol (exitstøtte)

Ansøgningsfristen er onsdag den 20. marts 2019. Puljen er på 1 mio. kr.

Formålet med puljen er, at unge og voksne udsat for æresrelaterede konflikter får en kvalificeret støtte i overgangen fra ophold på et sikkert botilbud til en selvstændig tilværelse i egen bolig.

Som led i National handlingsplan fra 2016 om forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol har regeringen og de øvrige satspuljepartier afsat 73,4 mio. kr. i perioden 2017-2020.

Som en del af handlingsplanen skal der konkret etableres en støtteordning til unge i forbindelse med flytning fra et sikkert opholdssted til indflytning i egen bolig. Der er afsat i alt 1,8 mio. kr. i perioden 2019-2020 til nærværende projekt, hvoraf 1 mio. kr. er til uddannelse af fagprofessionelle.

De fagprofessionelle mentorer skal støtte borgere i diverse udfordringer i overgangen fra opholdssted til egen bolig, og i at opbygge et nyt socialt netværk efter evt. brud med familie og tidligere omgangskreds. I tilfælde, hvor borgeren ønsker det, og hvor sikkerhedssituationen tillader det, kan de fagprofessionelle også varetage kontakten til familie og venner.

Der er endvidere tilkoblet en ekstern evaluator, der skal måle effekten af indsatsen.

Ansøgerkredsen
Ansøgere til puljen er kommuner i samarbejde med specialiserede døgninstitutioner.

Læs mere om puljen her.

Sidst opdateret 20.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden