Forside » Nyheder » 2019 » 2019-02 » Kurser om repatrieringsordningen til alle landets kommuner

Kurser om repatrieringsordningen til alle landets kommuner

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) tilbyder gennem hele 2019 landets kommuner opkvalificerende kurser om repatrieringsordningen.

For at støtte kommunerne i deres arbejde med repatriering afholder Dansk Flygtningehjælp på vegne af SIRI opkvalificerende kurser om repatrieringsordningen og kommunernes vejledningspligt om repatriering i integrations- og beskæftigelsesindsatsen, som trådte i kraft den 1. juli 2018.

Kurset opkvalificerer kommunale medarbejdere, så de får mere viden og bedre kompetencer til at facilitere en dialog om repatriering med borgeren.

Kursuskonceptet bygger på en før-under-efter model. Det vil sige, at kursusdeltagerne 14 dage før selve kursusdagen tilsendes 7 læringsvideoer, som vil have fokus på repatrieringslovens bestemmelser. Selve kursusdagen er på tre timers varighed, hvor hovedfokus vil være på den praktiske implementering med case-materialer og erfaringsudveksling. Efter kursusdagen sendes information og link til digitalt site, hvor alt materiale er tilgængeligt for kommunernes videre arbejde med implementering og videndeling. Derudover etableres en ugentlig telefonisk hotline, hvor kommunerne kan ringe til Dansk Flygtningehjælp og få vejledning og svar på eventuelle spørgsmål.

Det er vigtigt, at kommunerne deltager både med medarbejdere, der arbejder med integrationsborgere og medarbejdere, der har borgere i kontaktforløbet efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og som led i sygedagpengeopfølgningen efter sygedagpengeloven, da vejledningspligten om repatriering omfatter disse forløb. Samtidig opfordrer SIRI til, at der i så vidt omfang som muligt deltager en eller flere ledere på kurserne.

Dansk Flygtningehjælp kommer gerne ud til den enkelte kommune og afholder kurset.

Klik her for yderligere information og tilmelding (åbner i nyt vindue)

Sidst opdateret 11.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden