Forside » Nyheder » 2019 » 2019-02 » Flygtningenævnets koordinationsudvalg har i dag tilkendegivet, at de generelle forhold i Syrien er ændrede

Flygtningenævnets koordinationsudvalg har i dag tilkendegivet, at de generelle forhold i Syrien er ændrede

Flygtningenævnets koordinationsudvalg har onsdag tilkendegivet, at de vurderer, at de generelle forhold i Syrien er ændrede.

Det sker bl.a. på baggrund af den landerapport om forholdene i Syrien, som Udlændingestyrelsen offentliggjorde den 21. februar 2019. Landerapporten tegner efter Udlændingestyrelsens vurdering et billede af, at der generelt er en forbedring af forholdene i de regeringskontrollerede områder i Syrien, herunder særligt i Damaskusprovinsen.

Det er den vurdering, som Flygtningenævnets koordinationsudvalg nu har tilsluttet sig.

Udlændinge- og integrationsministeren udtaler:

”Jeg har selvfølgelig noteret mig, at Flygtningenævnets koordinationsudvalg i dag har vurderet, at de generelle forhold i Syrien er ændrede, og at Udlændingestyrelsen også har meldt ud, at de nu vil ændre praksis og vurdere et antal sager vedrørende syrere fra Damaskus-provisen. Jeg er glad for, at vi nu får prøvet, om der fortsat skal gives opholdstilladelse til syrere i samme omfang som i dag. For det er regeringens politik, at når man ikke længere har behov for beskyttelse, skal man rejse hjem og hjælpe med genopbygningen af sit hjemland. Udlændingemyndighederne skal naturligvis foretage en grundig og saglig vurdering i hver enkelt sag, og det er derfor også for tidligt at sige, hvornår vi ser de første afgørelser."

Baggrund

Udlændingestyrelsen træffer afgørelse i 1. instans i sager om asyl, herunder i sager om inddragelse eller nægtelse af forlængelse af opholdstilladelser til flygtninge.

Flygtningenævnet behandler klager vedrørende asylrelaterede afgørelser truffet af Udlændingestyrelsen i 1. instans, jf. udlændingelovens § 53 a. Flygtningenævnets afgørelser er endelige, jf. udlændingelovens § 56, stk. 8.

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Sofie Odgaard, tlf. 41 71 78 46, [email protected]

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79, [email protected]

Oprettelsesdato 27.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden