2019-02

Regeringen, S og DF er nået til enighed om nye regler om familiesammenføring med børn
Fremover kan en forælder, der har et barn, som – ligesom barnets anden forælder – er bosiddende uden for Danmark, kun få familiesammenført sit barn til Danmark, hvis forælderen søger herom senest 3 måneder efter, at den pågældende selv har fået opholdstilladelse i Danmark. Dermed sikres det, at børn, der skal have en fremtid i Danmark, kommer hertil så tidligt som muligt.
Regeringen fremsætter lovforslag, der skal sikre borgernes rettigheder i et no deal-Brexit
Regeringen fremsætter i dag et lovforslag, som midlertidigt viderefører stort set alle nuværende rettigheder for de britiske borgere i Danmark, der vil blive berørt, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale.
Udlændingestyrelsens landerapport vedrørende Syrien
Udlændingestyrelsen har i dag offentliggjort en ny landerapport om forholdene i Syrien. Landerapporten er udarbejdet på baggrund af en fælles mission udført af Dansk Flygtningehjælp og Udlændingestyrelsen i november 2018.
Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om at forlænge igu’en
Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i dag indgået en aftale om at forlænge integrationsgrunduddannelsen (igu), der skal hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet.
Nyt overblik over bosniske krigsflygtninge på arbejdsmarkedet og i uddannelsessystemet
Omkring 17.000 bosniske krigsflygtninge bosatte sig i Danmark i midten af 1990’erne. I dag bor ca. 13.500 af dem stadig i landet. Der er stor forskel på, hvordan de forskellige aldersgrupper klarer sig på det danske arbejdsmarked, viser nye tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Det lave asyltal fortsætter i 2019
Det lave antal asylansøgere i Danmark fortsætter i 2019. Det viser de seneste tal for januar måned.
Nyt læremiddel skal ruste unge til at stå imod propaganda og had på nettet
Unge møder hver dag propaganda, fake news og konspirationsteorier, når de færdes på sociale medier. Derfor lancerer Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme i dag et online læremiddel Omtanke Online i samarbejde med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og University College Syd.
Flygtningenævnets koordinationsudvalg har i dag tilkendegivet, at de generelle forhold i Syrien er ændrede
Flygtningenævnets koordinationsudvalg har onsdag tilkendegivet, at de vurderer, at de generelle forhold i Syrien er ændrede.
Nyt Råd for Etniske Minoriteter udpeget
Udlændinge- og integrationsministeren har udpeget et nyt "Rådet for Etniske Minoriteter".
Færre asylansøgere i februar sammenlignet med sidste år
Danmark modtager stadig få asylansøgere. De nyeste tal viser, at der er registreret væsentligt færre asylansøgere i februar 2019 sammenlignet med samme periode sidste år.
Sidst opdateret 15.07.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden