Forside » Nyheder » 2019 » 2019-01 » Pulje til etablering af partnerskaber mod negativ social kontrol

Pulje til etablering af partnerskaber mod negativ social kontrol

Indsatsen skal støtte etableringen af partnerskaber mellem kommuner og civilsamfundsaktører i områder med store udfordringer med negativ social kontrol. Indsatsen skal bidrage til at øge lokalmiljøernes modstandskraft over for negativ social kontrol gennem etablering af et bedre og mere målrettet samspil mellem aktører i områderne.

Med denne pulje har kommunerne mulighed for at ansøge om støtte til at etablere partnerskaber med civilsamfundsaktører i områder med store udfordringer med negativ social kontrol. De enkelte partnerskaber kan vælge at inddrage lokale boligselskaber. Initiativet er en del af den nationale handlingsplan om forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol (2016). Indsatsen skal bidrage til at øge lokalmiljøernes modstandskraft over for negativ social kontrol gennem etablering af et bedre og mere målrettet samspil mellem aktører i områderne.

De udvalgte partnerskaber vil indgå i tæt samarbejde med SIRI, der i projektperioden blandt andet yder implementeringsstøtte og generel projektstøtte til de deltagende partnerskaber. Målet med puljen er, at færre børn, unge, voksne og familier udsættes for negativ social kontrol. Derudover skal borgere, der lever i undertrykkende miljøer have adgang til positive fællesskaber i civilsamfundet, og flere unge og voksne, der lever i lukkede miljøer, skal have større tillid til myndighederne.

Der udmøntes 10 mio. kr. i puljen. Midlerne kan anvendes i perioden 1. april 2019 – 31. december 2020.

Læs mere om puljen her.

Sidst opdateret 28.01.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden