Forside » Nyheder » 2018 » Ny pulje - støtte til styrkelse af medborgerskab til forebyggelse af radikalisering og ekstremisme

Ny pulje - støtte til styrkelse af medborgerskab til forebyggelse af radikalisering og ekstremisme

Kommunerne får nu mulighed for at søge om støtte til et øget samarbejde med civilsamfund i forebyggelsesarbejdet

Puljen giver tre kommuner mulighed for at videreudvikle og afprøve tre forskellige modeller for strategisk samarbejde mellem kommuner og civilsamfundsaktører. Modellerne er beskrevet i den nye håndbog ”Styrk medborgerskabet sammen med civilsamfundet – en metodehåndbog til kommunerne”, som Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme netop har udgivet.  

Flere erfaringer viser, at der er et uudnyttet potentiale i samspillet mellem kommuner og civilsamfund i forhold til at styrke den sociale sammenhængskraft og skabe tryghed i lokalområder. Det er dermed målsætningen at det bidrager til at forebygge, at der i værste fald lokalt opstår miljøer og kræfter, der dyrker modkulturer, som kan inspirere til ekstremistiske handlinger. Med projektet skal der derfor skabes nye og gode relationer imellem civilsamfundet og kommunen.

Det er ikke muligt at få midler til projektledelse, aktiviteter eller drift. Kommunerne, der opnår støtte fra puljen, får udelukkende mulighed for at indgå i et struktureret rådgivningsforløb.

Ansøgningsfristen er den 9. april 2018. 

Læse mere om puljen her og på www.stopekstremisme.dk/tilbud-og-varktojer-til-fagfolk/puljer  

Oprettelsesdato 27.02.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden