Forside » Nyheder » 2018 » 2018-11 » Flere udlændinge får nu hjælp til frivillig hjemrejse

Flere udlændinge får nu hjælp til frivillig hjemrejse

Regeringen har fokus på at hjælpe flygtninge og indvandrere, der frivilligt ønsker at vende tilbage til deres hjemland. Derfor får tre projekter nu samlet 2,6 mio. kr. til at øge vejledningen af udlændinge om deres muligheder for at modtage økonomisk støtte ved frivillig hjemrejse.

Midlerne går til to projekter hos Dansk Flygtningehjælp og et projekt i Aalborg Kommune. Gennem øget vejledning skal projekterne give udlændinge mere viden om den økonomiske støtte, de kan modtage, hvis de repatrierer og altså frivilligt vender tilbage til deres hjemland.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Det er et klart mål for regeringen, at flere flygtninge vender tilbage til deres hjemland. Repatrieringsordningen giver flygtninge og indvandrere bedre mulighed for at vende tilbage og begynde en ny tilværelse i hjemlandet. Og vi kan jo se, at der er udlændinge, der ønsker at vende hjem, men som har en del udfordringer med det. Det er en dårlig løsning for dem og for Danmark. Derfor er jeg glad for, at vi kan give støtte til tre projekter, der skal oplyse udlændinge om deres muligheder for at rejse frivilligt hjem med støtte fra den danske stat.”

Dansk Flygtningehjælp har modtaget støtte til to projekter. Det ene har til formål at give udlændinge med begrænsede økonomiske midler mulighed for at søge om midler til at dække rejseomkostninger i forbindelse med rekognosceringsrejser – altså rejser til hjemlandet eller tidligere opholdsland med henblik på, at udlændingen bliver i stand til at træffe en beslutning om enten at repatriere eller at blive i Danmark. Det andet skal bl.a. tilbyde burmesiske flygtninge og familiesammenførte samt familiesammenførte thailændere muligheden for at deltage i kollektive rekognosceringsrejser.

Hos Aalborg Kommune modtager man midler til et projekt, der skal sikre, at flere udlændinge i kommunen bliver klar over mulighederne for at repatriere, og som skal opkvalificere de relevante medarbejdere i kommunen.

Fakta

I alt seks projekter ansøgte om midler fra puljen til styrket informations- og rådgivningsindsats om repatrieringsordningen, hvoraf tre blev udvalgt til at modtage støtte. Puljen skal ses som led i en række initiativer, der igangsættes i 2018 med det formål at styrke repatrieringsindsatsen.

Målgruppen for indsatserne er flygtninge, indvandrere mv. med opholdstilladelse i Danmark, der er omfattet af repatrieringsloven og frivilligt ønsker eller overvejer at vende tilbage til hjemlandet eller et tidligere opholdsland.

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig i Styrelsen for International Rekruttering og Integration Jesper Wodschow Larsen, tlf. 72 14 21 00, [email protected]

Sidst opdateret 29.01.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden