Udrejsecenter Lindholm

Målgruppen for Udrejsecenter Lindholm vil være personer på tålt ophold, udlændinge, der er udvist som følge af kriminalitet eller af hensyn til statens sikkerhed mv., samt fremmedkrigere. Derudover omfatter målgruppen afviste asylansøgere, der dømmes for overtrædelse af straffeloven, våbenloven, knivloven eller lov om euforiserende stoffer på eller omkring et udrejsecenter.

Beboerne på udrejsecenteret vil blive indkvarteret under de samme forhold som beboere på de eksisterende udrejsecentre. Beboerne er ikke frihedsberøvet. Beboerne kan forlade udrejsecenteret, og de har adgang til fastlandet med færge. Der vil ikke være færgedrift fra sidst på aftenen til næste morgen.

Lindholm er beliggende i Stege Bugt, nord for Møn i Vordingborg Kommune. Der er 3,2 km til havnen i Kalvehave fra Lindholm. Øen anvendes i dag af DTU til bl.a. forskning.

Der er i dag færgedrift mellem Lindholm og byen Kalvehave på Sydsjælland, hvilket der også fremadrettet vil være for centerets beboere og personale.

Øen anvendes i dag kun i begrænset omfang til beboelse.

DTU forventer at fraflytte Lindholm med udgangen af 2019. Det forventes at arbejdet med den tekniske afvikling og oprensning påbegyndes i august 2019 og vil blive færdiggjort således, at Udrejsecenter Lindholm kan tages i brug i løbet af 2021.

Udrejsecenteret forventes at have en kapacitet på 100 pladser med mulighed for at udvide med yderligere 25 pladser. Det vil være kriminalforsorgen, der på vegne af udlændingemyndighederne er operatør på centeret. Politiet vil være til stede på og omkring Udrejsecenter Lindholm døgnet rundt, og der vil være yderligere polititilstedeværelse omkring Kalvehave.

Fakta-om-Lindholm.png

Sidst opdateret 30.11.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden