Forside » Nyheder » 2018 » 2018-11 » Fejl i indfødsretsprøven får ikke konsekvenser for prøvedeltagerne

Fejl i indfødsretsprøven får ikke konsekvenser for prøvedeltagerne

Den 28. november blev indfødsretsprøven afholdt.

Der er efterfølgende konstateret to fejl i prøven.
                           
Den ene fejl er i prøvens spørgsmål 37, hvor man skal svare på, hvilket parti Uffe Elbæk er formand for. Spørgsmålet er ikke formuleret korrekt, da Uffe Elbæk ikke er formand for, men politisk leder af Alternativet.

Den anden fejl er i prøvens spørgsmål 40, hvor man skal svare på, hvilken bank der er blevet undersøgt i en sag om hvidvask. Svarmulighederne er A. Saxo Bank, B. Danske Bank og C. Nationalbanken.

Det korrekte svar, der er forudsat ved udarbejdelse af prøven, er svarmulighed B. Danske Bank. Svarmulighed A. Saxo Bank er imidlertid også korrekt. Spørgsmålet er derfor fejlbehæftet, da to af de tre svarmuligheder er korrekte.

Fejlene får ikke konsekvenser for prøvedeltagerne. Alle prøvedeltagere bliver nemlig noteret for et korrekt svar i spørgsmål 37, og svaret Saxo Bank vil tælle som korrekt svar i spørgsmål 40.

”Det er helt afgørende, at der er tillid til indfødsretsprøven. Vi beklager meget, at der har været fejl i prøven. Derfor vil styrelsen analysere forløbet, så vi kan forbedre den kvalitetssikring, der finder sted, når prøven udarbejdes”, siger Kasper Højvang Kyed, direktør for Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Sidst opdateret 30.11.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden