Forside » Nyheder » 2018 » 2018-10 » Pulje til etablering af kommunalt forankret koordinerende sikkerhedskonsulent i Region Nordjylland

Pulje til etablering af kommunalt forankret koordinerende sikkerhedskonsulent i Region Nordjylland

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) udmelder pulje til etablering af en kommunalt forankret koordinerende sikkerhedskonsulent i Region Nordjylland.

Initiativet har til formål at styrke indsatsen overfor borgere udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Puljen har tidligere været udmeldt, hvor fire kommuner der ønskede at afprøve en ordning med kommunalt forankrede sikkerhedskonsulenter, fik tilsagn. På daværende tidspunkt blev der ikke etableret en sikkerhedskonsulentordning i Region Nordjylland. Denne pulje har derfor til formål, at der også etableres en sikkerhedskonsulent i Region Nordjylland. Puljen skal bidrage til at skabe koordinerede forløb overfor borgere, som er udsat for alvorlige æresrelaterede konflikter.

Indsatsen tager udgangspunkt i, at borgere, der er udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol, er specielt udfordrede i forhold til at varetage deres egen sikkerhed og kan have svært ved at vurdere eget risikoniveau. Et brud med familien og/eller netværket på grund af en æresrelateret konflikt kan være forbundet med stor risiko for at blive opsøgt, chikaneret og truet med vold og repressalier, og kommunerne mangler ofte tilstrækkelig viden om sikkerhedsskabelse for netop denne gruppe.  

Puljen udmeldes med ansøgningsfrist den 9. november 2018.

Der udmøntes 2 mio. kr. til initiativet.

Læs mere om puljen under aktuelle puljer

Oprettelsesdato 01.10.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden