Forside » Nyheder » 2018 » 2018-10 » Ny pulje skal fremme demokratisk deltagelse

Ny pulje skal fremme demokratisk deltagelse

Formålet med puljen er at understøtte initiativer, der sætter fokus på demokratisk engagement og forståelse for det danske samfund blandt personer med etnisk minoritetsbaggrund i udsatte og isolerede boligområder.

Som led i udmøntningen af puljen skal der derfor etableres en række aktiviteter i og omkring udsatte boligområder. Aktiviteterne skal bidrage til at styrke demokratiske værdier, samfundsdeltagelse, ligestilling samt rettigheder og pligter som medborger i det det danske samfund.

Aktiviteterne skal desuden engagere og motivere målgruppen til aktiv deltagelse i demokratiske processer og dialog – fx ved deltagelse i forenings-, skole- og institutionsbestyrelser samt integrationsråd og lignende demokratiske organer. Aktiviteterne kan fx bestå af møder i lokale netværk, afholdelse af workshops, forløb, events eller lignende.                  

Der udbydes 5 mio. kr i nærværende ansøgningsrunde.

Læs mere om puljen her.

Oprettelsesdato 09.10.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden