Forside » Nyheder » 2018 » 2018-09 » Integrationstræf 2018: Flygtningekvinder skal også i arbejde

Integrationstræf 2018: Flygtningekvinder skal også i arbejde

For sjette gang har Kommunernes Landsforening (KL) og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) afholdt et vellykket integrationstræf. Den årlige konference havde i år bl.a. det gennemgående tema: Hvordan får vi flere flygtningekvinder i job?

Det går fremad med at få flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i beskæftigelse. Mændene er dog i langt højere grad i beskæftigelse end kvinderne, og de kommer også hurtigere i gang på arbejdsmarkedet.

Hvordan får vi flere flygtningekvinder i job? Det var et af de temaer, som integrationstræffet for 2018 satte fokus på. Træffet blev afholdt i mandags i Nyborg for næsten 600 kommunale ledere og medarbejdere, der arbejder med integration i det daglige.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg, som hvert år deltager i integrationstræffet, sagde:

”Det går fremad med at få flygtninge og familiesammenførte i arbejde, og det skyldes ikke mindst den engagerede indsats, som kommunerne yder. Det skal vi glæde os over.  Men vi står stadig overfor nogle udfordringer, når det gælder om at få flygtningekvinderne i job. Derfor sætter vi nu ekstra fokus på at få disse kvinder ud på arbejdsmarkedet, så de kan bidrage til samfundet på lige fod med alle andre, samtidig med at de tilegner sig de danske værdier. For når kvinden i familien kommer i job, er det til gavn for integrationen af hele familien.”

Til integrationstræffet præsenterede direktør i SIRI Kasper Kyed en netop udgivet undersøgelse af, hvordan de kommuner, der er bedst til at få flygtningekvinder i arbejde, går til opgaven. Undersøgelsen viser, at det, der virker bedst, er at møde kvinderne på samme måde som mændene. Det vil sige, at man ligeledes møder flygtningekvinderne med klare forventninger, tydelige krav og tilbyder dem en relevant virksomhedsrettet indsats på lige fod med mændene.

Flygtningekvinder i job var også det gennemgående tema, da HR Manager Mette Andersen fra IKEA Odense og Poul Bjerre-Jacobsen fra Odense Kommune fremlagde deres fælles erfaringer med jobforberedende forløb for netop denne gruppe, hvor der lægges vægt på at udvikle kvindernes faglige og personlige forudsætninger for at komme i arbejde.

Derudover præsenterede Lars Larsen fra konsulenthuset LG Insight de foreløbige resultater af det såkaldte EARN-projekt, der indsamler viden om, hvad der virker nu, og hvad der har virket bedst i de seneste 10 års integrationsindsats. Projektet peger bl.a. på, at år 2016 kan betegnes som et pejlemærke, hvor regeringen i samarbejde med kommunerne har vendt bøtten på hovedet og flyttet fokus mod en tidlig og kontinuerlig beskæftigelsesindsats med udgangspunkt i, at nytilkomne flygtninge skal betragtes som jobparate. Det betyder, at kommunerne nu arbejder meget mere virksomhedsrettet.

Fakta

Undersøgelsen ”Sådan får de bedste kommuner flygtningekvinder i beskæftigelse” kortlægger, hvordan de ni kommuner, der er bedst til at få flygtningekvinder i beskæftigelse, håndterer arbejdet.

Se undersøgelsen på intergrationsviden.dk (nyt vindue)

EARN-projektet gennemføres fra 2017-2021 af konsulenthuset LG Insight, Københavns Universitet og VIVE (Statens Forsknings- og Analysecenter for Velfærd). Projektet søger forskningsdokumenteret viden om effektfulde integrationsindsatser og dokumenterer effekterne af de integrationsfaglige tilbud i kommunerne i perioden 1999-2017. EARN er støttet af Innovationsfonden i perioden 2017-2021. 

Se mere om EARN-projektet (nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig Jesper W. Larsen, Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), tlf.nr. 7214 2100

Oprettelsesdato 21.09.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden