2018-09

Presseinvitation: Inger Støjberg besøger den første flygtning, der afslutter igu-forløb
Torsdag den 6. september 2018 kl. 15 besøger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg softwarevirksomheden CloudPartners i Viby. Det sker i forbindelse med, at Mubashrah Saddiqa som den første flygtning afslutter integrationsgrunduddannelsen (igu).
Tilbudsindhentning: Kompetenceudvikling for unge mænd i udsatte boligområder
Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) indhenter tilbud på en opgave om udvikling og afholdelse af kompetenceudviklingsforløb for og af unge mænd i udsatte boligområder for at gøre op med undertrykkelse og negativ social kontrol ved at give de unge kompetencer til at kunne sige fra.
Somali delegation visiting Denmark
A delegation from Somalia, headed by Minister for Internal Security, Mr. Mohamed Abukar Islow visited Denmark on 6-7 September, 2018.
Besøg af somalisk delegation i Danmark
En delegation fra Somalia, ledet af Minister for intern sikkerhed, Hr. Mohamed Abukar Islow, har besøgt Danmark d. 6.-7. september 2018.
Regeringen øger dansk bidrag til Frontex
Regeringen præsenterer et markant større dansk bidrag til Frontex.
Negativ social kontrol medfører mistrivsel
Unge med ikke-vestlig oprindelse bliver i betydeligt højere grad udsat for negativ social kontrol end unge med dansk eller vestlig oprindelse, og det medfører mistrivsel.
Nye initiativer om ophævelse af religiøse ægteskaber
Udlændinge- og integrationsministeren præsenterede i dag tre nye initiativer, der skal hjælpe muslimske kvinder, som fastholdes i religiøse ægteskaber, hvor de udsættes for vold eller psykisk pres.
Presseinvitation: Inger Støjberg og Troels Lund Poulsen præsenterer udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft
Onsdag den 3. oktober holder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen pressemøde, hvor de præsenterer regeringens udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Udspillet skal gøre det lettere for danske virksomheder at tiltrække og ansætte kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.
Undervisningsforløb styrker forældrekompetencer hos udsatte forældre med minoritetsetnisk baggrund
Fire danske kommuner har succes med gennemførsel af undervisningsforløb for forældre med minoritetsetnisk baggrund i at styrke deres forældrekompetencer.
Ny undersøgelse af indvandrere og efterkommeres medborgerskab
Indvandrere og efterkommere i Danmark har, i forhold til tidligere år, omtrent samme oplevelse af deres danskkundskaber, medborgerskab, ligebehandling og selvbestemmelse.
Presseinvitation: Inger Støjberg besøger Vollsmose og Udrejsecenter Kærshovedgård med sine nordiske ministerkolleger
Tirsdag den 18. september og onsdag den 19. september besøger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg hhv. Vollsmose og Udrejsecenter Kærshovedgård sammen med sine nordiske ministerkolleger.
Antal asylansøgere er fortsat lavt
Antallet af asylansøgere i Danmark er fortsat på et lavt niveau. Det viser de seneste tal for august måned.
Eva Kjer Hansen og Inger Støjberg lancerer en ny rettighedskampagne ved besøg hos foreningen for flygtninge- og indvandrerkvinder (FAKTI)
Alle har ret til ligestilling. Det er en hel fundamental værdi i Danmark. Desværre findes der stadig mange eksempler på, at ligestillingen har trange kår i etniske miljøer. Ligestillingsministeren og udlændinge- og integrationsministeren lancerer nu kampagnen 'Ret til ligestilling', der skal oplyse minoritetsetniske personer og fagpersonale om rettigheder og muligheder i Danmark.
Presseinvitation: Inger Støjberg sætter med besøg på dampvaskeri fokus på ikke-vestlige kvinder i beskæftigelse
Onsdag eftermiddag besøger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg virksomheden De Forenede Dampvaskerier (DFD) i Skovlunde. Det gør hun for at høre om virksomhedens gode erfaringer med ansættelse af kvinder med ikke-vestlig baggrund.
Virksomheder og kommuner tilfredse med regeringens igu-ordning
Flygtninge får med integrationsgrunduddannelsen (igu) en trædesten til arbejdsmarkedet. Det viser ny evaluering af ordningen, som et flertal af kommuner og virksomheder er tilfredse med.
Sidst opdateret 15.07.2021
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden