Forside » Nyheder » 2018 » 2018-08 » Indvandrere får job gennem familie og venner

Indvandrere får job gennem familie og venner

Ny undersøgelse viser, at over en tredjedel af de indvandrere, der nu har et arbejde, fik deres første job gennem deres personlige netværk. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg opfordrer derfor indvandrere til at gøre en aktiv indsats for at finde et job.

Hvert år laver Udlændinge- og Integrationsministeriet en Medborgerskabsundersøgelse, der behandler indvandrere og efterkommeres medborgerskab i Danmark. Medborgerskabsundersøgelsen for 2018 viser blandt andet, hvordan beskæftigede indvandrere fik deres første job i Danmark. Tallene viser, at:

  • 34 pct. fik deres første job i Danmark gennem personligt netværk
  • 17 pct. fik deres første job i Danmark ved at kontakte en arbejdsgiver uopfordret
  • 8 pct. fik deres første job i Danmark ved at svare på en jobannonce.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”De nye tal tegner et tydeligt billede af, at det ikke nytter noget at læne sig tilbage og blot vente på, at man får serveret et job på et sølvfad. Man må selv tage ansvar og gøre en aktiv indsats, når man leder efter et job - eksempelvis ved at bruge sit personlige netværk eller kontakte en arbejdsgiver uopfordret. Vi skal møde indvandrere og deres efterkommere med helt klare krav om, at når man har fået ret til at opholde sig i Danmark, så skal man arbejde og bidrage til det danske samfund ligesom alle andre. Når det så er sagt, så har regeringen og arbejdsmarkedets parter med Integrationsgrunduddannelsen og andre tiltag givet flygtninge en trædesten ind på arbejdsmarkedet, men til syvende og sidst er det altid den enkeltes ansvar at finde sig et arbejde."

Læs hele Beskæftigelsesanalysen her (åbner i et nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Sofie Odgaard, tlf. 41 71 78 46, [email protected] 

Presse- og kommunikationsrådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77, [email protected] 

Oprettelsesdato 10.09.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden