Forside » Nyheder » 2018 » 2018-05 » Presseinvitation: Inger Støjberg besøger Hjemrejsecenter Avnstrup

Presseinvitation: Inger Støjberg besøger Hjemrejsecenter Avnstrup

Fredag den 4. maj besøger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg Hjemrejsecenter Avnstrup. Pressen er velkomne til at deltage i tidsrummet kl. 11-12.

Det tidligere Asylcenter Avnstrup blev sidste år omdannet til Danmarks første hjemrejsecenter for afviste asylansøgere. Hjemrejsecenteret er første stop for alle afviste asylansøgere, som ikke omgående rejser hjem. Centeret blev omdannet som led i regeringens intensiverede indsats for at sende afviste asylansøgere hjem.

Under udlændinge- og integrationsministerens besøg har interesserede pressefolk mulighed for at deltage i rundvisning på centeret og interview med ministeren efterfølgende.

Adresse: Avnstrupvej 1, 4330 Hvalsø

Send gerne en tilmelding til presserådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77, [email protected]

Fakta

Hjemrejsecenter Avnstrup

  • Hjemrejsecenteret er placeret i Avnstrup i Lejre Kommune. Centeret har plads til ca. 600 afviste asylansøgere og er placeret i fornuftig afstand fra de myndigheder, som er ansvarlige for udsendelser af afviste asylansøgere. Samtidig gør centeret det nemmere for myndighederne at komme i kontakt med og holde styr på de afviste asylansøgere, når de er samlet på ét sted.
  • Hjemrejsecenteret er første stop for alle afviste asylansøgere, der får endeligt afslag på asyl. Medvirker de til egen udsendelse, bor de på Avnstrup indtil udrejsen. Nægter de, bliver de frihedsberøvet, hvis der er mulighed for udsendelse, eller overflyttet til Udrejsecenter Sjælsmark eller Udrejsecenter Kærshovedgård.
  • Hjemrejsecenter Avnstrup er omfattet af cafeteria-ordning, som betyder, at beboerne ikke får udbetalt penge til egen husholdning. Maden vil i stedet blive serveret på faste tidspunkter af døgnet i en fælles kantine.
Sidst opdateret 03.05.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden