Forside » Nyheder » 2018 » 2018-04 » SIRI og KL inviterer til Integrationstræf den 17. september på Hotel Nyborg Strand – sæt X i kalenderen

SIRI og KL inviterer til Integrationstræf den 17. september på Hotel Nyborg Strand – sæt X i kalenderen

Årets integrationstræf fokuserer på, hvordan flygtninge og indvandrere, der er længere væk fra arbejdsmarkedet, får fodfæste og fastholdes på arbejdsmarkedet.

Fodfæste og fastholdelse

Markant flere flygtninge og indvandrere har fået fodfæste på arbejdsmarkedet de seneste år. Men der er stadig en stor gruppe, som har brug for en ekstra håndsrækning for at få foden inden for.
Samtidig er der i mange tilfælde brug for en indsats for at fastholde flygtninge i jobbet, så de ikke kommer retur til jobcentret.

Årets tema

Derfor fokuserer årets Integrationstræf på, hvordan flygtninge og indvandrere, der er længere væk fra arbejdsmarkedet, får fodfæste og fastholdes der.

  • Hvad skal der til for at få alle med, også dem, der har psykiske eller fysiske problemer, der spænder ben, når vejen til arbejdsmarkedet skal banes?
  • Hvordan kan kommuner og virksomheder samarbejde om at få personer, særligt kvinder, med få erfaringer og lav arbejdsidentitet i job? 
  • Hvilke indsatser skal der til, for at de unge får en varig plads på arbejdsmarkedet?
  • Hvordan styrker man sammenhængskraften og fokus på job i de udsatte boligområder?

Disse spørgsmål, blandt mange andre, bliver drøftet på Integrationstræf 18 den 17. september 2018 på Hotel Nyborg Strand. Integrationstræf 18 er arrangeret af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) og KL.

Målgruppen

Integrationstræf holdes i år for 6. år i træk og henvender sig bredt til ledere og medarbejdere i kommuner samt samarbejdspartnere og andre interessenter, der arbejder med flygtninge og indvandrere.
Der vil igen i år være et område med plads til stande.

Tilmelding

Programmet offentliggøres medio juni, hvor der åbnes for tilmelding på KL's hjemmeside.

Oprettelsesdato 10.04.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden