2018-04

Justering af praksis for meddelelse af humanitær opholdstilladelse
På baggrund af dom afsagt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol den 13. december 2016 i sagen Paposhvili mod Belgien har Udlændinge- og Integrationsministeriet fundet anledning til at justere praksis for meddelelse af humanitær opholdstilladelse på visse områder.
SIRI og KL inviterer til Integrationstræf den 17. september på Hotel Nyborg Strand – sæt X i kalenderen
Årets integrationstræf fokuserer på, hvordan flygtninge og indvandrere, der er længere væk fra arbejdsmarkedet, får fodfæste og fastholdes på arbejdsmarkedet.
Hadprædikantlisten udvides endnu en gang
Hadprædikantlisten har til formål at holde hadprædikanter ude af Danmark. Listen bliver i dag udvidet med yderligere én person, så den nu omfatter 14 personer.
Regeringen opretholder grænsekontrollen
Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse fortsætter frem til den 12. november 2018.
Markant fald i flygtninge til kommunerne
Udlændingestyrelsen havde regnet med, at 3.000 flygtninge skulle overgå til kommunerne i 2018, men det tal nedjusteres nu til 1.000.
Ny pulje til udvikling af kurser i forebyggelse af ekstremisme
For at styrke sagsbehandlingen i sager med bekymringer vedrørende ekstremisme i kommunerne skal der udvikles kurser af professionsbacheloruddannelserne.
Fortsat få asylansøgere
Danmark modtager stadig få asylansøgere, viser nyeste tal på området.
Lige så få flygtninge forventes i 2019 som i 2018
Udlændingestyrelsen har netop offentliggjort landstallet for 2019, og her regner man med, at kommunerne næste år vil skulle modtage 1.000 nye flygtninge. Det er samme niveau som i 2018 og markant færre end de senere år.
Kortlægning peger på behov for fælles tilgang til forebyggelse af ekstremisme
Forståelsen af, hvornår en sag handler om ekstremisme, varierer fra kommune til kommune. Inden for de sidste tre år har otte ud af ti kommuner håndteret sager med bekymring om ekstremisme. Og knap en tredjedel af kommunerne har ikke nogen klar strategi eller handlingsplan for, hvad de skal gøre, når de modtager henvendelser med bekymringer om ekstremisme.
SIRI inviterer til Integrationsforum – i foråret mødes danske virksomheder i Søborg, Fredericia og Århus.
Integrationsforum er et nyt netværk for alle danske virksomheder, som er interesserede i konkrete værktøjer og inspiration til opgaven med at modtage og fastholde flygtninge på arbejdspladsen. Der vil være rig mulighed for at sparre med andre virksomheder for på den måde at lære af hinandens erfaringer.
Sidst opdateret 04.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden