Forside » Nyheder » 2018 » 2018-03 » Ny pulje til forebyggelse af bandekriminalitet-helhedsorienteret familieindsats

Ny pulje til forebyggelse af bandekriminalitet-helhedsorienteret familieindsats

Formålet med puljen er at udvikle, afprøve og implementere en målrettet kommunal tværfaglig og tværsektoriel helhedsorienteret familieindsats, der skal forebygge rekruttering af børn og unge til bandekriminalitet.

Som led af satspuljeaftalen for 2018 blev der nedsat en bande task force i Styrelsen for International Rekruttering og Integration, som i samarbejde med Socialstyrelsen skal støtte kommunerne i udviklingen af en tværfaglig og tværsektoriel helhedsorienteret indsats. I fællesskab og med udgangspunkt i familiens samlede situation, skal bande task forcen og udvalgte kommuner kortlægge og adressere de udfordringer, der opstår i socialt udsatte familier. Der skal bl.a. tages udgangspunkt i familiens tilknytning til arbejdsmarked, uddannelse, herunder folkeskolen, sproglige kompetencer, ydelser, sundhedsmæssige forhold samt andre forhold, der har betydning for familiens generelle trivsel og samlede tilknytning til samfundet.

Der udbydes en ansøgningspulje på 30 mio. kr., der kan søges af kommuner, der ønsker at indgå en partnerskabsaftale med bande task forcen. Det forventes, at 3-5 kommuner vil blive udvalgt til at indgå i initiativet i nærværende ansøgningsrunde.

Ansøgningsfristen er mandag den 16. april 2018.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration afholder to informationsmøder om puljen:
- Tirsdag den 20. marts kl. 13.00 – 14.30 hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Strandgade 25C 3. th., 1401 København K
- Onsdag den 21. marts kl. 13.00 – 14.30 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding


Tilmelding skal ske til Bashar Vincents Al-Saoudi på mail [email protected]. Tilmeldingsfristen til begge møder er fredag den 16. marts.

Læs mere om puljen.

Sidst opdateret 05.03.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden