Forside » Nyheder » 2018 » 2018-03 » Nu er i alt 13 hadprædikanter sat på hadprædikantlisten

Nu er i alt 13 hadprædikanter sat på hadprædikantlisten

Den nationale sanktionsliste, også kendt som hadprædikantlisten, bruges til at holde hadprædikanter ude af landet. I dag udvides listen, så den omfatter 13 hadprædikanter.

De 13 hadprædikanter, der befinder sig på den nationale sanktionsliste, bliver nægtet adgang til Danmark af hensyn til den offentlige orden. Det er Udlændingestyrelsen, der i dag har tilføjet endnu en religiøs forkynder til listen.

Den nationale sanktionsliste blev første gang offentliggjort den 2. maj 2017 og er sidenhen blevet udvidet til i dag at omfatte 13 personer.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Det er afgørende vigtigt, at vi tager kampen mod de hadprædikanter, der fra deres prædikestol forsøger at forføre andre med deres hadske budskaber og samtidig undergrave danske, demokratiske værdier. Den kamp tager regeringen i dag på mange forskellige måder, hvor en af dem altså er at nægte disse hadprædikanter indrejse i Danmark.”

Fakta

Nærmere oplysninger om den offentliggjorte sanktionsliste kan ses på nyidanmark.dk.

Se sanktionslisten på nyidanmark.dk (nyt vindue)

Den offentlige, nationale sanktionsliste er en del af den politiske aftale fra foråret 2016 indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om initiativer rettet mod religiøse forkyndere, som søger at undergrave danske love og værdier og understøtte parallelle retsopfattelser.

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Pernille Rølle, tlf. 61 98 32 83, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Oprettelsesdato 14.03.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden