Forside » Nyheder » 2018 » 2018-02 » Ny pulje skal få minoritetskvinder tættere på arbejdsmarkedet

Ny pulje skal få minoritetskvinder tættere på arbejdsmarkedet

Puljens formål er at støtte mentorbaserede indsatser målrettet minoritetskvinder, der er langt fra arbejdsmarkedet og med begrænset eller ingen erhvervserfaring.

Etniske minoritetskvinder uden uddannelse og beskæftigelse er i særlig risiko for at blive marginaliseret og isoleret fra det danske samfund. Uddannelse og beskæftigelse bidrager positivt til kvindernes oplevelse af selvbestemmelse og mulighed for indflydelse på centrale livsbeslutninger.

Det er derfor afgørende for etniske minoritetskvinders integration, at de støttes i at komme tættere på det danske arbejdsmarked – til gavn for både dem selv og deres familier. Kvinderne skal støttes i at opnå en større grad af selvstændighed, herunder økonomisk selvstændighed, og i at være gode rollemodeller for deres børn.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udbyder derfor en ansøgningspulje til udvikling, afprøvning eller udbredelse af ordninger med mentorstøtte til kvinder med flygtninge- eller indvandrerbaggrund, der er langt fra arbejdsmarkedet og med begrænset eller ingen erhvervserfaring.

Ansøgningspuljen er på 1,9 mio. kr., og kan søges af civilsamfundsaktører, der ønsker at arbejde målrettet med at styrke målgruppens tilknytning til arbejdsmarkedet gennem en mentorbaseret indsats.

Læs mere om puljen her.

Oprettelsesdato 26.02.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden