2018-02

Regeringen indgår aftale om nye, stramme og afbalancerede regler for ægtefællesammenføring
Hvis man ønsker at få sin udenlandske ægtefælle til Danmark, vil der fremover blive taget stilling til, om parret forventeligt bliver godt integreret. Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har i dag indgået en aftale om nye, strammere regler for ægtefællesammenføring, som skifter tilknytningskravet ud med klare krav til, at parret blandt andet skal kunne klare sig både sprogligt og jobmæssigt. Der stilles også krav om, at parret ikke bor i et udsat boligområde.
Invitation til møde i netværk om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol
Ny pulje til ansættelse af beskæftigelses- og integrationsambassadører i kommunerne
Puljens formål er at give de kommuner, som i de seneste år har modtaget mange flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, mulighed for at ansætte integrations- og beskæftigelsesambassadører.
Inger Støjberg vil skride ind overfor genopdragelsesrejser
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg vil gøre mere for at forhindre, at børn bliver sendt på genopdragelsesrejser i udlandet, efter at en ny rapport dokumenterer kommunernes udfordringer.
De lave asyltal fortsætter i 2018
De rekordlave tal for asylansøgere, som Danmark oplevede i 2017, fortsætter i årets første måned, hvor 265 personer har søgt om asyl.
Stor forskel i kommunernes evne til at dygtiggøre nydanske folkeskoleelever
Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at dygtiggøre ikke-vestlige elever i folkeskolen. Det smitter af på elevernes karaktergennemsnit, viser ny analyse, som stiller skarpt på, hvor godt kommunerne burde kunne løfte denne opgave.
Bevilling til toårigt post.doc-projekt om højre- og venstreekstremisme i Danmark
Ny pulje skal få minoritetskvinder tættere på arbejdsmarkedet
Puljens formål er at støtte mentorbaserede indsatser målrettet minoritetskvinder, der er langt fra arbejdsmarkedet og med begrænset eller ingen erhvervserfaring.
Ny pulje - støtte til styrkelse af medborgerskab til forebyggelse af radikalisering og ekstremisme
Kommunerne får nu mulighed for at søge om støtte til et øget samarbejde med civilsamfund i forebyggelsesarbejdet
Regeringen vil gå helt til grænsen for at udvise kriminelle udlændinge
Kriminelle udlændinge er ikke velkomne i Danmark og skal i videst muligt omfang udvises. Derfor fremsætter udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i dag et lovforslag, der skal sikre, at flere kriminelle udlændinge fremover udvises.
Sidst opdateret 04.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden