2017-12

Pressemeddelelse: Evaluering af Danmarks opfyldelse af Schengen-reglerne
Danmarks overholdelse af Schengen-reglerne er i 2017 blevet evalueret af EU. Det konkluderes, at Danmark overordnet lever op til Schengen-reglerne.
Ansatte ved internationale organisationer får nu klare rammer for at kunne blive i Danmark, når de går på pension
Udlændinge, der har arbejdet mange år ved internationale organisationer i Danmark, kan stå i en usikker situation, når de pensioneres. Der mangler klare regler for deres muligheder for at kunne blive i Danmark, men det vil udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg nu lave om på med en ny opholdsordning, som i dag går i høring.
Finanslov 2018
Fortsat stram udlændingepolitik med fokus på øget kontrol og flere hjemsendelser.
Endnu en hadprædikant bliver nægtet adgang til Danmark
I dag bliver endnu en religiøs forkynder sat på den nationale sanktionsliste. Det bringer antallet op på i alt 11 hadprædikanter, der er nægtet adgang til Danmark.
Analyse af regeringens integrationsgrunduddannelse (igu)
Antallet af indgåede igu-aftaler stiger fortsat med cirka 80 forløb om måneden, så der lige nu i alt er indgået 1.119 aftaler. Igu-ansatte har bopæl i 91 kommuner, så ordningen er efterhånden udbredt til stort set alle landets kommuner.
Under 300 personer har søgt asyl i november
I hele november har blot 271 personer søgt om asyl i Danmark. For to år siden var tallet for samme måned på hele 5.104 personer.
Efterkommeres holdninger adskiller sig fra indvandrere og danskeres
Ny medborgerskabsundersøgelse viser, at efterkommere af ikke vestlige indvandrere har deres egne holdninger til bl.a. ytringsfrihed og tilkaldelse af politi.
Halvdelen bestod indfødsretsprøven
Et lille flertal bestod indfødsretsprøven i november.
Ny pulje til virksomhedsorganiseret danskundervisning
Puljen har til formål at skabe bedre muligheder for, at virksomheder organiserer og etablerer danskundervisning på arbejdspladsen.
Asylcenter Avnstrup bliver nyt hjemrejsecenter
Det nye hjemrejsecenter bliver fremover første stop for alle afviste asylansøgere, så politiet og myndighederne kan sikre en hurtig og effektiv udsendelse. Det skal stå helt klart, at et afslag på asyl skal efterleves, fastslår Inger Støjberg.
Sidst opdateret 04.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden