Forside » Nyheder » 2017 » 2017-11 » Medarbejdere på kvindekrisecentre og i kommuner opkvalificeres

Medarbejdere på kvindekrisecentre og i kommuner opkvalificeres

Grundkursus ruster fagfolk til at identificere og håndtere æresrelaterede konflikter.

Det første todages grundkursus om æresrelaterede konflikter for medarbejdere på landets kvindekrisecentre og koordinerende rådgivere i kommunerne er i efteråret 2017 blevet afviklet i Region Hovedstaden, og der er flere kurser på vej.

Kurset skal klæde deltagerne på til at kunne genkende de særlige karakteristika, der kendetegner æresrelaterede konflikter. Det skal bidrage til at sikre, at beboere på krisecentre, som er udsat for æresrelaterede konflikter, får den bedst mulige støtte under deres ophold, og når de skal etablere en tilværelse i kommunen bagefter. Kurset præsenterer deltagerne for helt konkrete redskaber, de kan bruge, bl.a. når de skal afdække omfanget og karakteren af borgernes problemstillinger. Det indebærer fx en vurdering af de risici, der kan være i de enkelte sager. Deltagerne vil også i et bredere perspektiv få viden om, hvordan forskellige kulturforståelser kan påvirke og præge det sociale arbejde med borgere med minoritetsbaggrund.

Som opfølgning på kurset samles deltagerne igen cirka ½-1 år efter til et dagsforløb, hvor man følger op på begreber, redskaber og konkrete udfordringer fra deltagernes arbejde med borgere, som er udsat for æresrelaterede konflikter.

Der bliver udbudt i alt 10-12 todages grundkurser fordelt over hele landet i perioden 2017-2019. Kurserne bookes og fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Yderligere information

Hvis man er interesseret i at deltage i et kursus, kan man henvende sig til Maria Birch Møller:

Fakta

  • Kursusrækken er et resultat af den Nationale Handlingsplan til forebyggelse af Æresrelaterede konflikter og Negativ social kontrol fra oktober 2016
  • Der er 42 kvindekrisecentre i Danmark
  • Som led i udmøntningen af National strategi mod æresrelaterede konflikter fra 2012 er 13 medarbejdere tilknyttet i alt otte krisecentre blevet opkvalificeret som ressourcepersoner med særlig viden om æresrelaterede konflikter
  • Ressourcepersonerne er tilknyttet centrene Danner, Frederiksværk, Holstebro, Aalborg, Odense, Sønderborg, Randers og Næstved krisecenter og kan benyttes af medarbejdere på landets øvrige krisecentre til sparring
  • Indtil videre har medarbejdere fra 12 krisecentre tilmeldt sig kurset

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig i Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Jesper Wodschow Larsen, tlf. 72 14 21 00,

Sidst opdateret 13.11.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden