Forside » Nyheder » 2017 » 2017-10 » 3. generationsindvandrere kommer senere i institution end deres jævnaldrende

3. generationsindvandrere kommer senere i institution end deres jævnaldrende

Udlændinge- og Integrationsministeriet offentliggør i dag nye statistikker om børn af efterkommere.

Der er stadig forskel på, hvornår børnebørn af 1. generationsindvandrere kommer i daginstitution sammenlignet med deres jævnaldrende.

Hovedparten af børnene af efterkommere kommer i dagtilbud, men de begynder i dagtilbud i en senere alder end deres jævnaldrende legekammerater. 72 procent af børnene af efterkommere går i vuggestue mod 85 procent af alle børn, mens det udligner sig i børnehaven.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

Jeg må faktisk sige, at det kommer bag på mig, at der er nogen som helst forskel mellem 3. generationsindvandrere og deres jævnaldrende. Jeg havde forestillet mig, at der med tiden ville være sket en fuldstændig udligning af forskellene.

Når det er sagt, er jeg glad for, at 3. generationsindvandrere trods alt ser ud til at komme i børnehave, for vi ved jo med sikkerhed, at kimen til god integration allerede sker i vuggestuen og børnehaven. Men jeg er faktisk ked af, at skulle tale om integration, når vi er helt ude i 3. led, så jeg håber bare, at det er en generation, der helt og fuldt tager de danske værdier til sig. Det er i hvert fald min forventning”.

Fakta

Børn af efterkommere er født i Danmark. Mindst én af forældrene er efterkommer eller tilhører 2. generation af flygtninge eller indvandrere, og ingen af forældrene har dansk oprindelse.

Børn af efterkommere er tredje generation i Danmark, og deres bedsteforældre er ofte kommet hertil i 1960’erne, 70’erne eller 80’erne.

Statistikkerne fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at der bor omkring 20.000 børn af efterkommere med ikke-vestlig oprindelse i Danmark. For 10 år siden var tallet 6.000.

Børn af efterkommere med ikke-vestlig oprindelse er en meget ung befolkningsgruppe.

Knap halvdelen er under 6 år, mens kun 1 pct. er over 25 år.

To ud af tre børn af efterkommere med ikke-vestlig oprindelse har tyrkisk eller pakistansk oprindelse, og forældrene stammer ofte fra det samme oprindelsesland.

Som deres forældre og bedsteforældre bor børnene ofte i Region Hovedstaden, især i Københavns Kommune og Vestegnskommunerne.

Hent statistik fra integrationsbarometer.dk (pdf) (nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Sidst opdateret 09.05.2018
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden