2017-10

Mange nydanskere ser manden som familiens overhoved
Næsten fire ud af ti indvandrere ser manden som familiens naturlige overhoved, og selv efterkommere, der er født i Danmark, ser ud til at have samme holdning.
Hjælp til udlændinge, der vil tilbage til oprindelseslandet
Udlændinge, der gerne vil tilbage til hjemlandet, skal hjælpes på vej. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har netop bevilget 1,5 millioner kroner til projekter og kampagner, der skal oplyse og hjælpe udlændinge i Danmark, som gerne vil vende hjem til deres oprindelsesland.
Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (igu)
Der er pr. 29. september 2017 indberettet 929 igu-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Der er indberettet 60 igu-forløb i september.
Udlændinge- og integrationsministerens del af lovprogrammet for 2017-18
Regeringen præsenterer tirsdag den 3. oktober lovprogrammet for folketingsåret 2017-18. De lovforslag, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg planlægger at fremsætte for Folketinget, har hovedfokus på en stram, konsekvent og realistisk udlændingepolitik, samt en styrket kontrol af og klare krav til herboende udlændinge.
Genudmelding - Pulje til styrket forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol i grundskolen
Puljemidlerne skal bruges til at etablere en vejlederfunktion på udvalgte grundskoler, der skal kunne identificere, støtte og vejlede børn og unge udsat for æresrelaterede konflikter og/eller negativ social kontrol.
Behovet for international rekruttering vokser
Behovet for international rekruttering er voksende, viser ny evaluering, som har målt på virksomhedernes tilfredshed og behov på området. Men et flertal udenom regeringen har gjort international rekruttering sværere, og det er rigtig ærgerligt, mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.
Skærpet grænsekontrol i Københavns Lufthavn
Den 7. oktober skærpes grænsekontrollen i Københavns Lufthavn. Reglerne gælder for alle personer, der ind- og udrejser af Schengen-området. De nye regler gælder ikke for rejsende inden for Schengen-området.
Genudmelding - Pulje til mønsterskoleprojekt for at forebygge hadforbrydelser
Styrelsen for International Rekruttering og Integration genudmelder puljen ”Mønsterskoleprojekt for at forebygge hadforbrydelser”. Det forventes, at tre skoler vil kunne opnå støtte fra puljen.
Pulje til forebyggelse af radikalisering gennem online ung-til-ung kommunikation
Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme udmelder puljen ”Forebyggelse af radikalisering gennem ung-til-ung kommunikation online”.
Etablering af grundskolevejledere for æresrelaterede konflikter på udvalgte folkeskoler
Genudmelding af pulje som skal ruste kommunerne i indsatsen mod æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
Regeringen opretholder grænsekontrollen
Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse opretholdes frem til den 12. maj 2018. Vurderingen er begrundet i migrationssituationen og den alvorlige terrortrussel mod Danmark.
Frivillige kræfter understøtter integrationsindsatsen
Ti gode projekter får nu støtte gennem ny ansøgningspulje – blandt andet for at sætte mere skub i beskæftigelsen blandt flygtninge og indvandrere.
Flere kriminelle udlændinge skal udvises – regeringen varsler nye stramninger
Med afsæt i nye anbefalinger vil regeringen intensivere arbejdet med at få flere kriminelle udlændinge udvist. Begår man kriminalitet, hører man ikke til her i landet, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og justitsminister Søren Pape Poulsen.
Indvandrere er tilfredse med livet i Danmark
Indvandrere er generelt tilfredse med livet i Danmark, og der er ovenikøbet en stigende andel, som føler, at deres indsats i Danmark bliver anerkendt.
Antallet af asylansøgere er stadig lavt
Antallet af asylansøgere, der søger om asyl i Danmark, er stadig lavt, viser opgørelse for september måned.
Med al ære & respekt - bryd negativ social kontrol - konference for kommunale ledere og frontpersonale
Kommunale fagfolk spiller en væsentlig rolle i indsatsen mod negativ social kontrol. Derfor holder Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) den 4.-5. december 2017 en konference under parolen; Med al ære og respekt – Bryd negativ social kontrol.
Danskundervisningen rykker ud på arbejdspladserne
En række virksomheder får nu støtte til at etablere og organisere virksomhedsorienteret danskundervisning på arbejdspladsen gennem ny ansøgningspulje.
3. generationsindvandrere kommer senere i institution end deres jævnaldrende
Udlændinge- og Integrationsministeriet offentliggør i dag nye statistikker om børn af efterkommere.
Sidst opdateret 04.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden