Forside » Nyheder » 2017 » 2017-09 » Udbredt social kontrol blandt nydanskere

Udbredt social kontrol blandt nydanskere

Hver sjette unge nydansker oplever social kontrol fra familien.

Familien prøver ofte at begrænse nydanske unges personlige frihed. Nye tal viser, at mange unge nydanskere føler sig udsat for social kontrol både i og udenfor hjemmet:

  • Mere end hver sjette nydansker har været udsat for, at familiemedlemmer har tjekket deres mobil, mail, computer eller taske for at kontrollere dem
  • Mere end hver sjette nydansker har været udsat for, at familiemedlemmer har overvåget dem ved at ringe til dem eller følge efter dem. Det er mere end en fordobling siden år 2016
  • Hver niende nydansker har inden for det seneste år oplevet, at familiemedlemmer har presset dem til at kontrollere søskende og andre familiemedlemmer

Derudover føler kun hver anden nydanske kvinde, at hun i høj grad har frihed til at gøre præcis de samme ting som jævnaldrende mænd. Halvdelen af de nydanske kvinder føler altså ikke den frihed, der er en af de væsentlige værdier i det danske samfund.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Tallene tegner et bekymrende billede for nydanske unge. Det er helt uacceptabelt, når familier udøver social kontrol, frarøver børnene deres frihed og ligefrem påtvinger søskende at kontrollere hinanden.

Regeringen har allerede gjort meget for at komme problemet til livs. Vi har afsat en kvart milliard kroner til bekæmpelse af blandt andet social kontrol. Men de nye tal på området viser, at der stadig er lang vej endnu. Derfor mener jeg også, at det er strengt nødvendigt, at vi fortsætter vores hårde arbejde for at få sat en stopper for de familier, der modarbejder de danske værdier og forsøger at udøve social kontrol over andre.

Hent notat om social kontrol (pdf) (nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mia Tang, tlf. 61 98 35 10, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Presse- og kommunikationsrådgiver Mads Müller, tlf. 61 98 32 77, [email protected]

Sidst opdateret 29.09.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden