2017-09

Det går fremad med integrationsindsatsen i kommunerne
To- og trepartsaftalerne om integration begynder at virke. Det viser en evaluering af de første erfaringer med aftalerne, som Udlændinge- og Integrationsministeriet har gennemført.
Ansøgning om uddannelse for mentorer og forældrecoaches til forebyggelse af ekstremisme
Kommunerne kan uddanne mentorer og forældrecoaches, som kan støtte personer i risiko og deres pårørende.
Integrationstræf 17: Flygtninge skal have kortest mulig vej til arbejdsmarkedet
Torsdag d. 7. september mødes kommunale ledere og medarbejdere til ”integrationstopmøde” i Nyborg. Mødet sætter fokus på, hvad der virker og kan inspirere andre i indsatsen for at få flygtninge hurtigt i arbejde.
Fleksibel ordning for kvoteflygtninge
Med forslag til en ny fleksibel kvoteordning vil regeringen fremover gøre antallet af kvoteflygtninge afhængigt af, om Danmark har kapacitet til at tage imod dem. Derudover har regeringen besluttet ikke at modtage kvoteflygtninge i 2017.
Flere kommuner får støtte til handleplaner
Kommuner får nu støtte til at udvikle og implementere handlingsplaner til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering.
Myndighederne vil gribe ind over for genopdragelsesrejser
En ny kortlægning af mønsteret for genopdragelsesrejser er på vej. Målet er at give myndighederne redskaber til at gribe ind hurtigt.
Nyt rejsehold skal styrke kommunernes håndtering af æresrelaterede konflikter
Fremover kan kommunerne få rådgivning fra et nationalt rejsehold, når indsatsen mod æresrelaterede konflikter skal tilrettelægges.
Udbredt social kontrol blandt nydanskere
Hver sjette unge nydansker oplever social kontrol fra familien.
Slut med at spekulere i opholdsgrundlag
Nyt lovforslag fjerner enhver mulighed for at opnå en bedre ret til en bolig i Danmark via et skift fra familiesammenført til flygtning. Man skal ikke kunne spekulere i sit opholdsgrundlag, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, som samtidigt peger på, at nye tal for 2017 viser, at hver femte asylansøger allerede bor i Danmark.
Nyt initiativ fra regeringen og arbejdsmarkedets parter skal udbrede igu’en endnu mere
Regeringen, KL, LO og DA er blevet enige om at kortlægge nogle af de over 800 særlige forløb for flygtninge, kaldet igu. Målet er at lære, hvad der ind til nu er gået godt, og bruge de gode eksempler og erfaring som en rettesnor, så ordningen kan blive endnu mere succesfuld.
Ny task force skal styrke forebyggelse og bekæmpe bandekriminalitet
En ny bande task force skal holde børn og unge væk fra bandemiljøet.
Stadig få asylansøgere til Danmark
Der kommer stadig få asylansøgere til Danmark sammenlignet med sidste år.
Styrket kamp mod udlændinges misbrug af pas
Mistanke om snyd med fremmedpas og konventionspas til udlændinge kan fremover give fem års karantæne, før man kan få udstedt et nyt dokument.
Frist for ansøgning om støtte til etablering af lokale virksomhedsnetværk og tværkommunale samarbejder
Mandag den 2. oktober 2017 er der frist for at søge puljemidler til en styrket integrationsindsats i de kommuner, der ønsker et stærkere beskæftigelsesfokus med henblik på, at langt flere flygtninge deltager aktivt på arbejdsmarkedet.
Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (igu)
Der er med udgangen af august 2017 indberettet 867 igu-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Der er indberettet 97 igu-forløb i august.
Sidst opdateret 04.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden