Forside » Nyheder » 2017 » 2017-06 » Skræddersyede værktøjer skal inspirere kommunerne i integrationsindsatsen

Skræddersyede værktøjer skal inspirere kommunerne i integrationsindsatsen

Hvilke økonomiske fordele er der ved at investere i integrationsindsatsen? Hvad betyder det for det kommunale budget? Det er nogle af de spørgsmål, som en række specialdesignede business cases og et beregningsværktøj kan hjælpe kommunerne med at besvare.

De nye redskaber stilles nu til rådighed for alle kommuner via uim.dk. Redskaberne er udformet af en arbejdsgruppe med deltagelse af Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Kommunernes Landsforening og en række kommuner i samarbejde med konsulentvirksomheden Mploy.

Formålet er at give kommunerne et helt konkret værktøj, der kan illustrere de økonomiske gevinster ved at investere i integrationsindsatser for at få flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Sådanne illustrationer kan være vigtige, når integrationsindsatsen tilrettelægges rundt i landet.

De nye business cases fokuserer på de økonomiske perspektiver, når en kommune investerer i forskellige dele af integrationsindsatsen. For at gøre materialet så illustrativt som muligt er det udarbejdet med udgangspunkt i de enkelte kommuners egne tal for antallet af flygtninge mv. Arbejdsgruppen har fået bidrag til materialet fra to specifikke kommuner for at afdække, hvilke kommunale udgifter, der er forbundet med målgruppen.

For at gøre redskaberne så anvendelige som muligt får kommunerne også adgang til et nyudviklet beregningsværktøj. Her kan kommunerne indlægge deres egne tal og forudsætninger og lave beregninger af, hvad det betyder for udgifterne i en kommune, hvis man investerer i forskellige integrationsindsatser.

De nye redskaber kan overordnet give kommunerne inspiration til, hvilke gevinster, der kan opnås ved at investere i integration, men også helt konkret bidrage, når kommunale budgetter skal fastlægges i de kommende år.

Fakta

Arbejdsgruppen har haft deltagelse af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) under Udlændinge- og Integrationsministeriet , Kommunernes Landsforening, Roskilde, Næstved, Hedensted, Haderslev og Frederikshavn kommuner.

Der er udfærdiget 5 business cases og et beregningsværktøj.

Se materialet her

SIRI arrangerer informationsmøder om beregningsværtøjet i København d. 15. august 2017 og i Aarhus d. 16. august 2017. Her vil der være mulighed for at komme mere i dybden med mulighederne i beregningsværktøjet. 

Sidst opdateret 26.06.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden