Forside » Nyheder » 2017 » 2017-05 » Et travlt og produktivt år i Udlændinge- og Integrationsministeriet

Et travlt og produktivt år i Udlændinge- og Integrationsministeriet

Folketingsåret 2016/2017 er ved at være slut, og ministeriet har haft et effektivt år fuld af politiske tiltag.

På udlændingeområdet har regeringen sikret et lavt og dermed håndterbart antal asylansøgere til Danmark, hvor både grænsekontrol, sænkede ydelser og strammere familiesammenføringsregler har vist deres effekt. Desuden er der strammet op over for afviste asylansøgere og personer på tålt ophold, og der er oprettet en særlig udsendelsesenhed for at få gang i flere hjemsendelser. I alt har regeringen på under to år gennemført 56 stramninger på udlændingeområdet, som kan læses her:

Se oversigt over gennemførte stramninger på udlændingeområdet

På integrationsområdet er der gjort en stor indsats for at implementere resultaterne af to- og trepartsforhandlingerne fra 2016. Det har medført, at en langt større andel af flygtninge og familiesammenførte nu erklæres jobparate, og at langt flere starter i beskæftigelsesrettede forløb som fx igu’en

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

Jeg er stolt og glad over de resultater, vi har opnået i det forløbne år. Vi har fået strammet op på en lang række vigtige områder, og nu arbejder vi sammen med kommunerne og erhvervslivet på at styrke integrationen. Dette går jo i høj grad gennem et arbejde, og der er stadig meget at gøre. Men jeg synes, vi er nået langt, og vi skal også nok få travlt i næste folketingsår – for som jeg før har sagt: jeg er slet ikke færdig med at stramme.

Alt i alt har regeringen gennemført et stort antal vigtige initiativer. Her kan du få et overblik over regeringens samlede resultater i det forgangne år samt downloade pdf med en grundigere gennemgang:

Se gennemgang af regeringens resultater hos Statsministeriet (nyt vindue)

Sidst opdateret 14.01.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden