Forside » Nyheder » 2017 » 2017-05 » Danmark forlænger grænsekontrollen i seks måneder

Danmark forlænger grænsekontrollen i seks måneder

Den midlertidige grænsekontrol fortsætter dermed indtil den 12. november 2017.

EU’s ministerråd har henstillet til Danmark og en række andre lande, at grænsekontrollen kan opretholdes i yderligere 6 måneder.

Regeringen har på den baggrund meddelt Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og de øvrige medlemsstater, at Danmarks grænsekontrol forlænges indtil den 12. november 2017 ved den dansk-tyske grænse.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

Jeg er glad for, at de øvrige medlemsstater er enige med den danske regering i, at den midlertidige grænsekontrol fortsat er nødvendig for at håndtere migrant- og flygtningestrømmen og sikre ro og orden i vores samfund. Jeg er ikke i tvivl om, at grænsekontrollen – sammen med de udlændingepolitiske stramninger, regeringen har gennemført – har en præventiv effekt på tilstrømningen, som heldigvis fortsat er på et lavt og dermed håndtérbart niveau.

EU’s ministerråds henstilling om at forlænge grænsekontrollen er rettet mod Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig i medfør af Schengen-grænsekodeksens artikel 29.

Se brevet til Europa-Kommissionen (pdf) (nyt vindue)

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsrådgiver Filip Ulrichsen, tlf. 61 98 33 92, [email protected]

Sidst opdateret 21.06.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden