2017-05

Rabiate religiøse forkyndere får indrejseforbud til Danmark
I dag offentliggøres en sanktionsliste over omrejsende, udenlandske, religiøse hadprædikanter, der nægtes adgang til Danmark. Foreløbigt er seks personer på listen.
Pulje til styrket informationsindsats om repatrieringsordningen
Der kan søges støtte til initiativer målrettet grupper af udlændinge, der er dårligt integreret i det danske samfund eller kommer fra lande, der kun har haft en begrænset brug af repatrieringsordningen.
Folkeskolen får redskaber til at forebygge æresrelaterede konflikter
For mange lærere er æresrelaterede problemstillinger og negativ social kontrol relativt ukendte emner, som kan være svære at tage op i undervisningen. Men det bliver der nu mulighed for at ændre.
Danmark forlænger grænsekontrollen i seks måneder
Den midlertidige grænsekontrol fortsætter dermed indtil den 12. november 2017.
Nu er flygtning nr. 500 i igu-forløb
Siden årsskiftet er der sket en firdobling i antallet af igu-stillinger, og i dag er igu-forløb nr. 500 blevet oprettet. Gennem en blanding af arbejde og uddannelse får flere og flere flygtninge dermed foden indenfor på arbejdsmarkedet.
Invitation til nyt netværk
Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) inviterer til nyt netværk om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
Antallet af asylansøgere er stadig lavt
236 udlændinge søgte asyl i Danmark i april måned.
Diplommodul om æresrelaterede konflikter
Professionshøjskolen Metropol udbyder i efteråret et diplommodul om æresrelaterede konflikter i samarbejde med Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).
Ansøgningspulje til udvikling af det frivillige arbejde med integration
Ny pulje giver støtte til projekter, der styrker civilsamfundets bidrag til integrationen af flygtninge og familiesammenførte gennem udvikling og afprøvning af nye ideer, tilgange og metoder.
Støtteprogrammer for afviste asylansøgere i Somalia, Bangladesh og det Centrale Irak
Regeringen har som led i ønsket om at fremme frivillig udrejse for afviste asylansøgere forlænget modtagelses- og reintegrationsprogrammet i Somalia samt tilsluttet sig modtagelses- og reintegrationsprogrammer i Bangladesh og det Centrale Irak.
Udbud: Mønsterskoleprojekt for at forebygge hadforbrydelser
Som led i handlingsplanen ”Forebyggelse og bekæmpelse af ekstremisme og radikalisering” skal der gennemføres et mønsterskoleprojekt for at forebygge hadforbrydelser.
Et travlt og produktivt år i Udlændinge- og Integrationsministeriet
Folketingsåret 2016/2017 er ved at være slut, og ministeriet har haft et effektivt år fuld af politiske tiltag.
Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (igu)
Der er med udgangen af maj indberettet 574 igu-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Der er indberettet 107 igu-forløb i maj.
Sidst opdateret 04.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden