Forside » Nyheder » 2017 » 2017-04 » Pulje til udvikling af kommunale handlingsplaner til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering

Pulje til udvikling af kommunale handlingsplaner til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering

Initiativet har til formål at styrke den kommunale indsats til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering baseret på et styrket tværsektorielt samarbejde.

Med initiativet støttes udviklingen og implementeringen af kommunale handlingsplaner med det mål at styrke en helhedsorienteret indsats til forebyggelse af radikalisering og ekstremisme.

Gennem støtte til udvikling af kommunale handlingsplaner skal det sikres, at kommunerne i højere bliver bevidste om at sammentænke forebyggelse af ekstremisme med kommunens øvrige politikker, så der ikke opbygges parallelindsatser i forhold til håndtering af ekstremisme.

De udvalgte kommuner får professionel støtte af Deloitte til udvikling og implementering af handlingsplanerne. Samarbejdet indebærer bl.a. gennemførsel af workshops, undervisningsforløb samt udarbejdelse af parathedsvurdering, operationel handlingsplan og faglig støtte til eksekvering af handlingsplanerne i praksis.

Der er afsat midler til, at op til 25 kommuner kan få konsulentstøtte til at udvikle handlingsplaner.

Læs mere om puljen

Bemærk også, at Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme, der netop er etableret, leverer ekspertbistand til aktører i forebyggelsesindsatsen, blandt andet kommuner, i hele landet.

Centeret er en del af Styrelsen for International Rekruttering og Integration under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Læs mere på stopekstremisme.dk

(Artiklen er opdateret)

Sidst opdateret 18.04.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden