Forside » Nyheder » 2017 » 2017-04 » Pulje til etablering af lokale virksomhedsnetværk og tværkommunale samarbejder

Pulje til etablering af lokale virksomhedsnetværk og tværkommunale samarbejder

Indsatsen har til formål at støtte kommunerne med at omstille deres integrationsindsats, så den får et stærkere beskæftigelsesfokus med henblik på, at langt flere flygtninge deltager aktivt på arbejdsmarkedet.

Indsatsen har to hovedformål, dels at støtte etableringen af lokale virksomhedsnetværk, med henblik på at sikre en tæt dialog mellem kommuner og virksomheder, dels at støtte etableringen af strukturerede tværkommunale samarbejder, så match mellem flygtninge og virksomheder ikke begrænses af kommunegrænserne.

Gennem støtte til etablering af lokale virksomhedsnetværk skal der sikres en tættere dialog og samarbejde mellem kommunen og virksomhederne, så der hurtigt og effektivt kan identificeres potentielle arbejdspladser og sikres de gode match mellem virksomheder og flygtninge. På sigt skal netværkene medvirke til, at kommunerne har adgang til det nødvendige antal pladser på virksomhederne til den virksomhedsrettede indsats og samtidig sikre, at virksomhedernes behov for arbejdskraft imødekommes.

Ved at støtte etablering af et tværkommunalt samarbejde tilbydes en indgang, så dialogen med virksomheden sker via et samarbejde på tværs af flere kommuner Det kan f.eks. enten være udpegning af ét jobcenter som indgangen for virksomhederne, hvis dette ikke allerede er tilfældet i dag, eller kvalificering og optimering af eksisterende tværkommunale samarbejdsformer

Der er i denne pulje afsat 3,5 mio. kr. 

Læs mere om puljen

Sidst opdateret 12.04.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden