Forside » Nyheder » 2017 » 2017-04 » Pulje til etablering af kommunalt forankrede koordinerede sikkerhedskonsulenter

Pulje til etablering af kommunalt forankrede koordinerede sikkerhedskonsulenter

Initiativet har til formål at styrke indsatsen for borgere udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Puljen har til formål at identificere fem kommuner, der ønsker at afprøve en ordning med kommunalt forankrede sikkerhedskonsulenter (én i hver region). Puljen skal derudover bidrage til, at der skabes koordinerede forløb overfor borgere, som er udsat for alvorlige æresrelaterede konflikter.

Indsatsen tager udgangspunkt i, at borgere, der er udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol, er specielt udfordrede i forhold til at varetage deres egen sikkerhed og kan have svært ved at vurdere eget risikoniveau. Et brud med familien eller med netværket på grund af en æresrelateret konflikt kan være forbundet med stor risiko for at blive opsøgt, chikaneret og truet med vold og repressalier. Kommunerne mangler ofte tilstrækkelig viden om, hvordan der kan skabes sikkerhed for netop denne gruppe.  

Der er ansøgningsfrist fredag den. 2. juni 2017.

Der udmøntes samlet set 7,8 mio. kr. 

Læs mere om puljen her

Sidst opdateret 01.05.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden