2017-04

Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (igu)
Der er med udgangen af marts indberettet 389 igu-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Der er indberettet 121 igu-forløb alene i marts.
Integrationstræf – Med kurs mod job
Vil du høre om god integration og har du spørgsmål til ministeren, så sæt kryds i kalenderen torsdag den 7. september 2017.
Kommende møder i det Kommunale Ledernetværk om Integration
Er du leder på integrationsområdet, så er SIRIs ledernetværk om integration måske noget for dig?
Udbud: Undersøgelse af unges oplevelse af negativ social kontrol og frihed
Som led i handlingsplanen ”Forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol” skal der iværksættes en undersøgelse af unges oplevelse af negativ social kontrol og frihed.
Udbud: Evaluering af National handlingsplan til forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol
Som led i National handlingsplan til forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol skal den samlede handlingsplan evalueres.
Ny pulje skal styrke forebyggelsen af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol
Indsatsen har til formål at etablere en vejlederfunktion på udvalgte grundskoler, der skal kunne identificere, støtte og vejlede børn og unge udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
Pulje til etablering af lokale virksomhedsnetværk og tværkommunale samarbejder
Indsatsen har til formål at støtte kommunerne med at omstille deres integrationsindsats, så den får et stærkere beskæftigelsesfokus med henblik på, at langt flere flygtninge deltager aktivt på arbejdsmarkedet.
Pulje til udvikling af kommunale handlingsplaner til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering
Initiativet har til formål at styrke den kommunale indsats til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering baseret på et styrket tværsektorielt samarbejde.
Udbud: Kortlægning af metoder på æresområdet
Der skal udarbejdes en kortlægning af metoder til brug for det sociale arbejde med forebyggelse og håndtering af æresrelaterede konflikter.
Udbud: Opkvalificering af kommunale medarbejdere i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats
Kommunerne skal støttes i omstillingen af deres integrationsindsats, så den får et langt stærkere beskæftigelsesfokus med henblik på, at langt flere flygtninge deltager aktivt på arbejdsmarkedet og bidrager til samfundsøkonomien.
Fortsat lavt antal asylansøgere
247 udlændinge søgte asyl i Danmark i marts måned.
Regeringen skyder virksomheds-turné i gang
Fra på mandag tager udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen på turné rundt i landet.
Pulje til udvikling af forebyggende indsats mod rekruttering til ekstremistiske miljøer i udsatte boligområder
Formålet med initiativet er at forebygge en tilstrømning af kriminelle personer til ekstremistiske miljøer, særligt med fokus på personer i randgruppen af bander og kriminelle miljøer.
Skøn for antallet af flygtninge, der skal fordeles til kommunerne i 2018
Udlændingestyrelsen har netop offentliggjort landstallet for 2018, og forventningen er, at kommunerne næste år vil skulle modtage 3.000 nye flygtninge.
Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (igu)
Der er med udgangen af april indberettet 466 igu-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Der er indberettet mere end 70 igu-forløb i april.
Pulje til forebyggelse af radikalisering gennem online ung-til-ung kommunikation
Formålet er at støtte udviklingen og udbredelsen af online kommunikative produkter, som skal forebygge og modvirke ekstremisme, radikalisering, hadpropaganda og hadforbrydelser samt styrke gensidig respekt, inklusion og medborgerskab.
Pulje til etablering af kommunalt forankrede koordinerede sikkerhedskonsulenter
Initiativet har til formål at styrke indsatsen for borgere udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
Sidst opdateret 26.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden