Forside » Nyheder » 2017 » 2017-03 » Viden til at komme i mål med integration

Viden til at komme i mål med integration

Målet er klart – flere nyankomne flygtninge skal i beskæftigelse.

Nu har kommunerne fået en hjælpende hånd til at gøre indsatsen mere effektiv. Som led i projektet ”I mål med Integration” har Rambøll lavet en videnssyntese, der afdækker viden om, hvad der virker i den  beskæftigelsesrettede integration.

Det er kommunerne, der har ansvaret for integrationsindsatsen af nyankomne flygtninge, og der er rum for forbedring. Der er nemlig stor forskel på, hvor effektiv indsatsen er i de enkelte kommuner.

Videnssyntesen bekræfter, at det er en hensigtsmæssig prioritering at få flygtninge ud i virksomhederne så tidligt som muligt. Den viden, som syntesen afdækker, viser nemlig, at især privat løntilskud, men også virksomhedspraktik i offentligt og privat regi, skaber bedre udsigter til job for flygtninge og indvandrere – og hurtigere end anden aktivering.

Videnssyntesen skal bruges i forhold til deltagerkommunerne i projektet,  men skal også inspirere resten af landets kommuner i arbejdet med at løfte beskæftigelsesindsatsen for flygtninge.

Projektet ”I mål med Integration” finansieres af satspuljemidler og støtter 17 kommuner af forskellig størrelse i at etablere en mere effektiv integrationsindsats, som får flere flygtninge og indvandrere i job.

Læs Videnssyntesen

Læs pixi-udgave af Videnssyntesen

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig i Styrelsen for International Rekruttering og Integration Jesper W. Larsen, tlf. 7214 2100,  

Oprettelsesdato 02.03.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden