2017-03

Knap 3000 stoppet og sendt tilbage ved grænsen
Politiet har afvist knap 3000 personer på den dansk-tyske grænse i 2016, mens Danmark har haft midlertidig grænsekontrol. Næsten alle de afviste kommer fra lande i Mellemøsten og Nordafrika.
Højtkvalificerede udlandsdanskere får familien med
Nye regler skal gøre det lettere for højtkvalificerede udlandsdanskere at vende hjem til Danmark med deres udenlandske ægtefæller.
Inger Støjberg besøger EU’s ydre grænse
Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg har netop besøgt Italien og Polen for at få et bedre indblik i udfordringerne med den stadigt voksende migrantstrøm over Middelhavet.
Antallet af asylansøgere fortsætter med at falde
216 udlændinge søgte asyl i Danmark i februar måned. Antallet er det laveste siden sommeren 2009.
Nyt idékatalog viser god praksis for, hvordan danskundervisningen af flygtninge målrettes arbejdsmarkedet
Et tæt samarbejde mellem de involverede aktører i kommuner, jobcentre, sprogcentre og virksomheder og en fleksibel tilgang til løsning af opgaven er afgørende for en succesrig beskæftigelsesrettet danskundervisning.
Nedjusteret skøn for antallet af asylansøgere
Danmark har i de seneste måneder modtaget færre asylansøgere end tidligere skønnet, og Udlændinge- og Integrationsministeriet har derfor besluttet at nedjustere skønnet for antallet af asylansøgere i 2017.
Inger Støjberg indleder årsmøde om forebyggelse af ekstremisme og præsenterer nyt nationalt center for viden på området
Mandag d. 3. april 2017 samles mere end 350 fagfolk og eksperter til en dag med fagdiskussioner og ekspertindlæg om forebyggelse af ekstremisme.
Nyt nationalt center skal styrke kommunernes arbejde med at forebygge ekstremisme og radikalisering
Der skal sættes hurtigt og effektivt ind, hvis en person viser tegn på radikalisering og interesse for ekstremisme. I lyset af en stigende terrortrussel har regeringen aftalt med partierne bag satspuljen at styrke indsatsen, og fremover kan kommunerne hente hjælp og viden fra det nyåbnede Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme.
Udbud: Netværk af meningsdannere og opgør med berøringsangst
Som led i handlingsplanen ”Forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol” fra oktober 2016 skal der etableres en målrettet informations- og holdningsbearbejdende indsats til ledelse og frontpersonale i kommunerne.
Inger Støjberg forbedrer sagsgangen i pas-sager
Det skal ikke være borgerens problem, når systemet laver fejl, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.
Viden til at komme i mål med integration
Målet er klart – flere nyankomne flygtninge skal i beskæftigelse.
Sidst opdateret 04.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden