Forside » Nyheder » 2017 » 2017-02 » Ny pulje skal støtte etableringen af lokale ressourcepersoner i arbejdet med æresrelaterede konflikter

Ny pulje skal støtte etableringen af lokale ressourcepersoner i arbejdet med æresrelaterede konflikter

Lokale ressourcepersoner skal i civilsamfundsregi understøtte arbejdet med æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Den nye pulje skal støtte og afprøve etableringen af lokale ressourcepersoner, der skal varetage forebyggende, opfølgende og netværksskabende tiltag lokalt i deres samarbejdskommune. Puljens sigte er herunder, at der introduceres og afprøves et dialog- og overgangsredskab målrettet borgere.

Desuden er puljens formål at tilbyde støtte til borgere, der oplever negativ social kontrol og igangsætte aktiviteter, der kan hjælpe dem til at opbygge og fastholde en selvstændig tilværelse efter et eventuelt krisecenterophold. Endvidere skal initiativet understøtte, at unge udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol oplever en øget strukturering og koordination af deres forløb.

Initiativet skal sikre, at de lokale ressourcepersoner opkvalificeres med viden om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol samt i at anvende redskabet i samarbejde med borgere. Øvrige fagprofessionelle lokalt i kommunerne skal ligeledes modtage opkvalificering på området.

Civilsamfundsaktører tilbydes:

  • Økonomisk støtte til etablering af lokale ressourcepersoner
  • Opkvalificering af lokale ressourcepersoner
  • Undervisningsforløb for ressourcepersoner, krisecenterpersonale og andre relevante fagprofessionelle
  • Deltagelse i følgegruppemøder på tværs af kommunerne

Læs mere om puljen

Sidst opdateret 27.02.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden