2017-02

Få asylansøgere i 2016
Cirka 250 udlændinge søgte asyl i Danmark i december måned, og dermed er der foreløbigt registreret 6.235 asylansøgere i 2016.
Langt flere flygtninge og indvandrere skal i job
Dette var hovedbudskabet i sidste års to- og trepartsaftaler, og i dag mødtes regeringen og KL til en status på integrationsindsatsen.
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs reaktion på Ombudsmandens udkast til redegørelse om indkvartering af mindreårige ægtefæller
Den 10. februar 2016 udsendte Udlændinge- og Integrationsministeren en instruks til Udlændingestyrelsen om, at såkaldte barnebrude ikke længere skulle indkvarteres sammen med deres ældre ægtefæller i det danske asylsystem.
Regeringen forlænger grænsekontrollen
Danmark opretholder den midlertidige grænsekontrol frem til den 12. maj 2017.
Ny pulje skal støtte etableringen af lokale ung-til-ung dialogindsatser
Dialog mellem unge skal styrke de unges aktive medborgerskab og kompetencer til at debattere relevante emner.
Udbud: Projekt om et generelt beregningsværktøj i Styrelsen for International Rekruttering og Integration
Styrelsen for International Rekruttering og Integration udbyder en opgave, som sætter fokus på beregning af de økonomiske gevinster ved investeringer i den kommunale integrationsindsats.
3-årigt projekt: Lokal dialog forbedrer integrationen
Integrationsindsatser i de danske lokalsamfund bliver markant bedre, når de forskellige aktører taler mere sammen. Det er konklusionen efter et 3-årigt projekt gennemført af Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors i fem kommuner.
Laveste antal asylansøgere på én måned siden 2009
223 udlændinge søgte asyl i Danmark i januar måned. Antallet er det laveste siden sommeren 2009.
Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (igu)
Der er med udgangen af februar indberettet 268 igu-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Det er mere end en fordobling siden 1. januar, og der er indberettet næsten 90 forløb alene i februar.
Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (igu)
Der er pr. 31. januar 2017 indberettet 176 igu-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Der er indberettet godt 60 forløb alene i januar.
Ny pulje skal støtte etableringen af lokale ressourcepersoner i arbejdet med æresrelaterede konflikter
Lokale ressourcepersoner skal i civilsamfundsregi understøtte arbejdet med æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
Sidst opdateret 04.02.2019
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden