Forside » Nyheder » 2017 » 2017-01 » Nyt støtteprogram for afviste asylansøgere i Somalia - opdateret

Nyt støtteprogram for afviste asylansøgere i Somalia - opdateret

Regeringen har iværksat et modtagelses- og reintegrationsprogram for afviste somaliske asylansøgere, der vender frivilligt tilbage til Somalia fra Danmark.

Det sker som led i regeringens ønske om at fremme frivillig udrejse for afviste asylansøgere.

Programmet har til formål at hjælpe afviste somaliske asylansøgere, der vender hjem, og sikre en værdig og bæredygtig reintegration i Somalia.

Programmet implementeres af Dansk Flygtningehjælp og består af en række reintegrationsaktiviteter i form af bl.a. bistand til etablering af egen virksomhed eller deltagelse i et erhvervsuddannelsesforløb samt en kontant økonomisk støtte i hjemlandet.

Programmet dækker tilbagevenden til Mogadishu og andre byer i det sydlige og centrale Somalia samt Puntland og Somaliland.

Udlændinge, der ønsker at søge om støtte, kan få yderligere oplysninger om programmet igennem rådgivningstjenesten, der varetages af Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors.

Programmet udløber 15. maj 2017.

Hent samtykkeerklæring til brug for rådgivning om programmet (Word) (nyt vindue)

Sidst opdateret 26.01.2017
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden