2016

Udbud: Evaluering af Helhedsorienteret indsats vedr. udsatte etniske minoritetsforældre
Evaluering af projekt der skal styrke forældrerollen og forældreansvaret blandt udsatte etniske minoritetsforældre.
Ny fortolkning af reglerne om integrationsydelse til danske statsborgere
Fortolkning af reglerne om integrationsydelse til danske statsborgere, der er vendt hjem fra et andet EU- eller EØS-land.
Presseinvitation - opdateret
Udlændinge,- Integrations- og Boligministeriet holder i dag afsluttende satspuljeforhandlinger på integrationsområdet kl. 9-11.
Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (igu)
Pr. 31. oktober 2016 er der indberettet 41 igu-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).
Inger Støjberg drøfter igu med brancheorganisationer
Det er lagt op til en uformel snak om integrationsgrunduddannelsen (igu), når udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg i dag inviterer til kaffemøder med en række brancheorganisationer.
Satspuljeaftale indgået på integrationsområdet
Regeringen er sammen med de øvrige satspuljepartier (Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale, SF og Konservative) blevet enige om en satspuljeaftale på udlændinge-, integrations- og boligområdet for 2017.
Udbud: Mønsterskoleprojekt for at forebygge hadforbrydelser
Udbud på rammeaftalen vedrørende et udviklingsprojekt på fire skoler.
Ny pulje skal støtte netværk for pårørende til personer, der udviser tegn på ekstremisme
Netværk til forældre og pårørende til personer, der udviser bekymringstegn i forbindelse med ekstremisme, skal som led i den forebyggende indsats udvides til flere kommuner.
Nyt materiale ruster fagfolk bedre til at håndtere sager om æresrelaterede konflikter
Når unge bliver udsat for vold og negativ social kontrol, er det ofte fagfolk, der opdager det, og som skal håndtere dén æresrelaterede konflikt, der kan ligge bag.
Udbud på udvikling og facilitering af integrationsmentoruddannelse
Integrationsmentoruddannelsen skal klæde frivillige på til at hjælpe nyankomne flygtninge i arbejde.
Regeringen forlænger den midlertidige grænsekontrol
Danmark opretholder den midlertidige grænsekontrol frem til den 12. februar 2017.
Ny pulje skal støtte op om rekruttering af mentorer fra arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer
Det er regeringens ambition, at hver anden flygtning skal i arbejde. Her kan frivillige mentorer gøre en afgørende forskel i at sikre beskæftigelse for den enkelte flygtning.
Udbud: Ung-til-ung dialogskabere
Styrelsen for International Rekruttering og Integration udbyder på rammeaftalen opgaven med at udvikle og gennemføre drifts-, undervisnings- og netværksaktiviteter i tilknytning til et team af unge dialogskabere.
Mere virksomhedsrettet danskuddannelse til voksne udlændinge
Regeringen og S, DF, LA, RV, SF og K har i forbindelse med Aftale om afskaffelse af PSO-afgiften indgået aftale om at forenkle og effektivisere danskuddannelsen til voksne udlændinge.
Finanslovsaftalen på udlændingeområdet er faldet på plads
Regeringen har i dag indgået finanslovsaftale på udlændingeområdet for 2017 med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.
Opdateret: Indfødsretsprøven 1. december 2016
Torsdag den 1. december kl 13.00 – 13.45 afholdes Indfødsretsprøven på sprogcentre over hele landet. Nyheden er nu tilføjet fakta om indfødsretsprøven.
Indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven er offentliggjort
Både indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven samt tilhørende retteark er nu offentliggjort.
Udbud: Projekt om procesoptimering i Styrelsen for International Rekruttering og Integration
Styrelsen for International Rekruttering og Integration udbyder et projekt, som skal sætte fokus på højere borgertilfredshed og reduceret gennemløbstid for sagsbehandling på området for International Rekruttering.
Fortsat lavt antal asylansøgere
Cirka 350 udlændinge søgte asyl i Danmark i oktober måned, hvilket er markant lavere end samme måned de to foregående år.
Ny fortolkning af reglerne om integrationsydelse til danske statsborgere
Kommunerne bliver orienteret om nyfortolkningen af reglerne om integrationsydelse til danske statsborgere, der er vendt hjem fra et andet EU- eller EØS-land.
Status på integrationen i Danmark
Uddannelsesgabet mellem danske unge og unge med anden etnisk baggrund er blevet mindre. Især blandt de 20-24-årige. Det og meget andet kan man læse om i Udlændinge- og Integrationsministeriets status på integrationen i Danmark.
Inger Støjberg strammer op over for uledsagede mindreårige i Center Sandholm
Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg justerer nu på en række ting, der vedrører Center Sandholms særlige afdeling for uledsagede mindreårige. Allerød Kommunes borgmester har påpeget en række problemer, som ministeren tager alvorligt.
Efter møde: Ingen enighed mellem DF, S og SF om udvisningsregler
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har i dag haft møde med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti om reglerne for udvisning af kriminelle udlændinge.
Forældreansvaret blandt udsatte minoritetsforældre skal styrkes
Fire kommuner får nu støtte til at afprøve metoden 'De Utrolige År' til etniske minoritetsforældre. Det skal hjælpe børn i udsatte minoritetsfamilier og skabe bedre trivsel for hele familien.
Fortsat lavt antal asylansøgere
Cirka 300 udlændinge søgte asyl i Danmark i november måned. Det er det laveste antal på én måned siden august 2011.
Resultat af indfødsretsprøven
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg glæder sig over, at deltagerne har forberedt sig godt på indfødsretsprøven i december, så flere har bestået.
Dom ved Østre Landsret om erstatning
Østre Landsret har i dag afsagt dom i den første af to erstatningssager vedrørende statsløsesagen.
Virksomheder kan søge bonus fra den 1. januar 2017
Fra den 1. januar 2017 kan virksomheder søge bonus, hvis de har en flygtning eller familiesammenført i integrationsgrunduddannelse (igu) eller i ordinær ansættelse.
Kommuner får støtte til at få flygtninge i job
10 projekter får støtte til at kvalificere flygtninge og indvandrere bedre til de brancher, der lokalt mangler arbejdskraft.
Flygtninge får hjælp af frivillige mentorer
Kommuner og erhvervsorganisationer skal opbygge et mentorkorps, som skal støtte flygtninge og indvandrere og hjælpe dem i beskæftigelse.
Seneste tal for integrationsgrunduddannelsen (IGU)
Pr. 30. november 2016 er der indberettet 89 IGU-forløb til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).
Viser 101-131 af 131. Per side 10 20 30 Vis alle
« 1 / 2
Sidst opdateret 14.01.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden