Forside » Nyheder » 2016 » Virksomheder kan søge bonus fra den 1. januar 2017

Virksomheder kan søge bonus fra den 1. januar 2017

Fra den 1. januar 2017 kan virksomheder søge bonus, hvis de har en flygtning eller familiesammenført i integrationsgrunduddannelse (igu) eller i ordinær ansættelse.

Virksomheder med igu-ansatte får udbetalt 20.000 kr. i bonus, når udlændingen har været ansat i seks måneder og yderligere 20.000 kr. efter to års ansættelse, når forløbet er fuldført.

Virksomheder, der i perioden den 1. juli 2016 til den 30. juni 2019 ansætter en flygtning eller en familiesammenført til en flygtning på ordinære vilkår, kan få udbetalt 20.000 kr. i bonus, hvis ansættelsen sker senest et år efter, at udlændingen har fået opholdstilladelse. Hvis ansættelsen sker efter et år og senest to år efter, at udlændingen har fået opholdstilladelse, kan virksomheden få 15.000 i bonus.

Begge beløb udbetales efter seks måneders ansættelse og igen efter 12 måneders ansættelse.

Læs mere om, hvordan man søger virksomhedsbonus

Fra den 2. januar 2017 bliver det desuden muligt nemt og smidigt at oprette en aftale om integrationsgrunduddannelse (igu) og undervisningsplan i virksomhedstilskudsadministrationssystemet (VITAS).

Se, hvordan man gør (nyt vindue)

Sidst opdateret 14.01.2020
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden