Forside » Nyheder » 2016 » Ny pulje skal styrke kommunernes virksomhedsrettede integrationsindsats

Ny pulje skal styrke kommunernes virksomhedsrettede integrationsindsats

Puljen skal understøtte udbredelse af en brancheorienteret tilgang, som skal styrke kommunernes virksomhedsrettede indsats og sikre et løft i beskæftigelsen blandt flygtninge og indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Erfaringer viser, at kommunerne i dag har udfordringer med at få flygtninge og indvandrere fra ikke-vestlige lande i beskæftigelse. Der er derfor et konkret behov for at styrke kvaliteten i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats.

Samtidig har flere kommuner allerede haft positive erfaringer med at tilrettelægge den virksomhedsrettede indsats ud fra et brancheorienteret koncept, hvor der gennem et samarbejde med virksomheder fokuseres på at skabe jobåbninger i brancher, hvor der er efterspørgsel på arbejdskraft.

Der er afsat 5,8 mio. kr. i satspuljeaftalen for 2016 til udbredelse af en brancheorienteret tilgang, som skal styrke kommunernes virksomhedsrettede indsats og sikre et løft i beskæftigelsen blandt flygtninge og indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Læs mere om puljen

Sidst opdateret 03.10.2016
Abonnér på nyt fra UIM

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyt fra UIM giver du samtykke til, at Udlændinge- og Integrationsministeriet indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent

Nyhedsbrev

Styrelsen for International Rekruttering og Integration udgiver et nyhedsbrev om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Læs om Æresrelateret Viden